انواع روکش ایمپلنت دندان چیست ؟ + مشکلات + فیلم

ایمپلنت دندان یک درمان برای جایگزین برای دندان از دست رفته می باشد که شباهت زیادی به دندان طبیعی دارد. در این درمان پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش می خورد و به وسیله رابطی به نام اباتمت، روکش ایمپلنت که نقشی شبیه به تاج دندان دارد بر روی آن قرار می گیرد. در این مقاله به بررسی کامل روکش ایمپلنت به همراه قیمت، مراحل و مشکلات شایع آن می پردازیم.

روکش ایمپلنت چیست؟

روکش ایمپلنت همان بخش زیبایی و نمایان یک ایمپلنت است و که نقشی شبیه به تاج دندان را ایفا می کند. روکش یا پروتز ایمپلنت به کمک رابطی به اسم اباتمنت بر روی پایه قرار می گیرد. روکش ایمپلنت خود نیز دارای انواع و مراحل مخصوص به خود است.

روکش ایمپلنت چیست ؟
روکش ایمپلنت چیست ؟

روکش ایمپلنت مهم ترین بخش ایمپلنت در مسئله زیبایی می باشد و باید حتما به صورت اصولی، حرفه ای و طبیعی انجام شود.

قیمت روکش ایمپلنت در 1401 چقدر است ؟

روکش ایمپلنت دارای انواع مختلفی است و هزینه هر واحد روکش پی اف ام درجه یک 3.000.000 تومان و هزینه هر واحد روکش ایمپلنت تمام سرامیک زیرکونیا 4.500.000 تومان می باشد.

هزینه روکش ایمپلنت وابسته به جنس ساخت، نوع ایمپلنت و کیفیت ساخت لابراتور می تواند علت تفاوت قیمت بین آنها را ایجاد کند. در جدول زیر می تواند به قیمت و شرایط روکش ایمپلنت در مرکز ایمپلنت آشنا شوید.

روکش زیر کنیا درجه 14.500.000 تومان
روکش زیرکنیا درجه 24.000.000 تومان
روکش PFM درجه 13.500.000 تومان
روکش PFM درجه 23.000.000 تومان
هزینه هر واحد روکش ایمپلنت
  • زمان تحویل پروتز ایمپلنت به بیمار ، بسته به نوع ایمپلنت و شرایط بیمار ، یک هفته الی هشت ماه متغیر است.
  • مهلت ضمانت پروتز ایمپلنت از تاریخ تحویل پروتز 6 ماه می باشد . در صورت وجود هرگونه مشکل پس از این مدت تنها هزینه های لابراتور از بیمار دریافت می گردد .

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه ایمپلنت های دندانی می توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.

قیمت ایمپلنت دندان

انواع روکش ایمپلنت

روکش های ایمپلنت امروزه با مواد سازنده مختلفی در لابراتورها تولید می شوند که هر کدام دارای زیبایی، استحکام و قیمت مخصوص به خود هستند. انواع روکش ایمپلنت شامل پی اف ام ، زیرکونیا و ایمکس می باشند.

انواع روکش ایمپلنت
انواع روکش ایمپلنت

روکش ایمپلنت پی اف ام چیست ؟

روکش PFM در معنای لغوی به معنای چینی یا سرامیکی متصل شده به فلز است. در روکش های ایمپلنت پی اف ام هسته مرکزی آن فلز می باشد که استحکام آن را بر عهده دارد و روی فلز از جنس سرامیک و چینی می باشد که زیبایی آن را فراهم می کند. هزینه روکش ایمپلنت  PFM از دیگر روکش های پایین می باشد.

مزایا و معایب روکش ایمپلنت PFM چیست ؟

روکش پی اف ام از هزینه مناسبی برخوردار می باشد و نسبت به هزینه خود استحکام بالایی ارائه می دهد. اما این روکش به علت فلزی بودن ممکن زیبایی روکش تمام سرامیک را نداشته باشد و در برخی موارد سبب بروز حساسیت شود.

هزینه روکش ایمپلنت پی اف ام چقدر است ؟

قیمت روکش ایمپلنت از جنس PFM درجه 1 مبلغ 3.500.000 تومان و پی اف ام درجه 2 مبلغ 3.000.000 تومان می باشد.

روکش ایمپلنت زیرکونیا چیست ؟

روکش ایمپلنت زیرکونیا ( ZIRCONIA ) یک روکش تمام سرامیک است و دیگر خبری از فلز در ساخت آن نیست. روکش های زیرکونیا از جنس Zirconium dioxide ساخته می شود و از استحکام و زیبایی بسیار زیادی برخوردار بوده و برای روکش ایمپلنت دندان جلو مناسب می باشد. هزینه روکش زیرکونیا از پی اف ام بیشتر می باشد.

مزایا و معایب روکش ایمپلنت زیرکونیا چیست ؟

روکش ایمپلنت ZIRCONIA یک روکش تمام سرامیک است که به شما زیبایی طبیعی و شفاف ارائه می دهد و در کنار آن از هزینه مناسبی برخوردار است. از معایب آن می توان به هزینه بیشتر به نسبت روکش پی اف ام اشاره کرد.

هزینه روکش ایمپلنت زیرکونیا چقدر است؟

هزینه روکش زیرکونیا به ازای هر واحد درجه 1 مبلغ 4.500.000 تومان و زیرکونیا درجه 2 مبلغ 4.000.000 تومان می باشد.

روکش ایمپلنت ایمکس چیست ؟

یکی دیگر از انواع روکش ایمپلنت تمام سرامیک ایمکس(E-MAX) می باشد که از جنس سازنده آن لیتیوم دی سیلیکات ساخته می شود و زیبایی بسیار طبیعی را ارائه می دهد. روکش ایمپلنت ایمکس را می توان گرانترین نوع روکش ایمپلنت نامید.

مزایا و معایب روکش ایمپلنت ایمکس چیست ؟

روکش ایمپلنت E-MAX یک روکش تمام سرامیک با زیبایی خیره کننده و استحکام بالا است. روکش ایمکس از نظر کیفی از پی اف ام و زیرکونیا در درجه بالاتری قرار می گیرد اما از معایب این روکش می توان هزینه بالای آن اشاره کرد.

بهترین روکش ایمپلنت چیست ؟

بهترین روکش وابسته به شرایط فرد، ناحیه ایمپلنت و بودجه فرد می تواند متفاوت باشد اما بهترین روکش ایمپلنت و رایج روکش زیرکونیا می باشد که به علت تمام سرامیکی بودن زیبایی بالایی که ارائه می دهد و همچنین از هزینه و استحکام مناسبی برخوردار است.

مراحل روکش ایمپلنت

برای شروع مراحل روکش ایمپلنت دندان باید از جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان اطمینان حاصل کرد و باید مدت زمانی به تشخیص پزشک هیلینگ بر روی پایه بسته شود تا لثه فرم طبیعی به خود بگیرد و سپس مراحل روکش ایمپلنت آغاز می شود.

مراحل روکش ایمپلنت چگونه است ؟
مراحل روکش ایمپلنت

مرحله #1 : قالب گیری روکش ایمپلنت

متخصص پروتز برای شروع قالب گیری روکش ایمپلنت، هیلینگ را باز کرده و ایمپرشن کوپینگ (impression coping ) بر روی پایه ایمپلنت بسته می شود. ایمپرشن کوپینگ به لابراتور کمک می کند تا محل دقیق قرارگیری پایه ایمپلنت مشخص شود و سپس قالب سیلیکونی ریخته می شود و قالب آماده شده به لابراتور ارسال می شود.

مرحله #2 : ساخت روکش ایمپلنت

نحوه ساخت روکش ایمپلنت به طور کامل توسط لابراتور ساخته می شود. لابراتور به کمک قالب گیری انجام شده و نوع روکش ایمپلنت روکش ایمپلنت را به کمک ابزارهای مخصوص به خود تولید می کند.

مرحله #3 : نصب روکش ایمپلنت

پس از آماده شدن روکش ایمپلنت توسط لابراتور به پیش متخصص پروتز ارسال می شود و نوبت به نصب روکش ایمپلنت می رسد. روکش ایمپلنت شما وابسته به نوع اتصال آن به روی اباتمنت پیچ یا چسب زده می شود.

پرسش و پاسخ روکش ایمپلنت

روکش های ایمپلنت دارای پیچیدگی و حساسیت مخصوص به خود می باشند و در ادامه به پرسش و پاسخ متداول روکش های ایمپلنت می پردازیم.

مشکلات روکش ایمپلنت

به طور کلی شایع ترین مشکلات و عوارض ایمپلنت دندان به روکش ایمپلنت مربوط می باشد و به طور کلی اکثر این مشکلات حاد نبوده و قابل رفع است.

مشکلات روکش ایمپلنت چیست ؟
مشکلات روکش ایمپلنت چیست ؟

مشکل #1 : دیر گذاشتن روکش ایمپلنت

دیر گذاشتن روکش ایمپلنت می تواند به علت مختلفی همچون : جوش نخوردن پایه ایمپلنت به استخوان – تعداد روکش بالا و سرعت پایین روکش ایمپلنت توسط لابراتور رخ دهد. می توانید مسئله زمانی خود را مرکز ایمپلنت در میان گذاشته و علت را جویا شوید.

مشکل #2 : درد بعد از روکش ایمپلنت

درد بعد از روکش ایمپلنت می تواند به علت بروز حساسیت، عدم مناسب بودن روکش و یا درست قرار نگرفتن آن رخ دهد که حتما این موضوع را متخصص ایمپلنت خود را در میان بگذارید که هر چه سریع تر مشکل سریع تر حل شود.

مشکل #3 : بلند بودن روکش ایمپلنت

بلند بودن روکش ایمپلنت نیاز به نگرانی خاصی ندارد و در این مورد در صورت امکان متخصص ایمپلنت برای شما کمی روکش را تراش می دهد و در صورتی که میزان آن بیشتر باشد، قالب گیری جدیدی برای شما انجام شده و روکش جدیدی برای شما ساخته می شود.

مشکل #4 : افتادن روکش ایمپلنت

یکی از رایج‌ترین عوارض کاشت ایمپلنت دندان افتادن روکش ایمپلنت است. علت افتادن روکش ایمپلنت به علت کنده شدن از روی اباتمنت می باشد و هر دندان پزشکی میتواند به سادگی آن را روی اباتمنت بچسباند. اما گاهی پیش می‌آید که پیچ نگهدارنده ایمپلنت شل میشود و روکش ایمپلنت دندان با اباتمنت داخل آن افتاده و از دهن خارج میشود.

در این صورت باید حتما با متخصص ایمپلنت خود این مشکل را حل کنید. برای جدا کردن اباتمنت  داخل روکش دندان تخصص کافی نیاز است زیرا کار ساده‌ای نیست. پس از آنکه اباتمنت را از داخل روکش خارج کردید، اباتمنت را باید مجدد به ایمپلنت پیچ کنید و سپس روکش ایمپلنت را روی آن بچسبانید.

مشکل #5 : شکستگی روکش ایمپلنت

به طور کلی شکستگی روکش ایمپلنت به علت فشار بیش از حد به آن رخ می دهد و این مورد می تواند به علت ضربه و یا مواد غذایی سفت رخ دهد. البته در صورتی استفاده از روکش نامرغوب می تواند این شکستگی به سادگی بیشتری رخ دهد. شکستگی روکش ایمپلنت در صورتی که پایه آسیبی وارد نکند، مشکل حادی ایجاد نمی کند.

تعویض روکش ایمپلنت

در آوردن روکش ایمپلنت می تواند به علت شکستگی ، ترک خوردن و عوامل دیگری رخ دهد و در صورتی پایه ایمپلنت سالم باشد، روکش ایمپلنت خارج شده و مجددا قالب گیری و تولید می شود.

چسب روکش ایمپلنت

چسب روکش ایمپلنت یا سمان روکش ایمپلنت از همان نوعی است که جهت چسبیدن روکش دندان معمولی استفاده میکنند. بهتر است برای روکش ایمپلنت از سمان رزینی استفاده نکنند تا از عفونت لثه ایمپلنت جلوگیری شود و به راحتی بتوان اضافه‌های آن را پاک کنند.

گاهی ممکن است متخصص تشخیص بدهد که باید روکش ایمپلنت با یک چسب موقت یا همان سمان موقت چسبیده شود و پس از گذشت دو تا سه ماه پس از گذشت آن اطمینان حاصل شود که روکش ایمپلنت به درستی کار میکند سپس آن را به وسیله سمان دائم به اباتمنت می چسبانند. استفاده از سمان‌های پلی کربوکسیلات برای استفاده برای سمان دائم روکش ایمپلنت بسیار گزینه مناسبی است.

انواع مدل اتصال در روکش ایمپلنت

روکش ایمپلنت Cemente

در این مدل از اتصال روکش ایمپلنت، اباتمنت را به بدنه فیکسچر پیچ میکنند  محکم میکنند. پس از آن روکش روی اباتمنت توسط سیمان دندان پزشکی چسبانده میشود که اصطلاحا به آن چسب روکش نیز میگویند.

روکش ایمپلنت screw retained

در این روش بخش اباتمنت و فریم با هم یکی هستند و به صورت کاملا واحد ساخته میشوند و به صورت مستقیم روکش به ایمپلنت اتصال میخورد. در استفاده از این نوع روکش ایمپلنت از سمان دندان پزشکی اصلا استفاده نمیکنند و روکش کاملا مستقیم به ایمپلنت پیچ میشود.

انواع روکش ایمپلنت از نظر ساختار ساخت

تک دندان

در این مدل روکش ایمپلنت بر روی هر پایه ایمپلنت، یک روکش ایمپلنت ساخته و قرار داده می شود و شباهت زیادی به روکش های دندانی دارد.

بریج بر پایه ایمپلنت (پل)

بریج شاید نامی آشنا در جایگزینی دندان از دسته رفته برای شما باشد و بریج در معنای لغوی به معنای پل است. منظور از نوع روکش بریج بر پایه ایمپلنت این است که زمانی فرد دچار بی دندانی به صورتی ردیفی در کنار هم باشد. در این مدل وابسته به شرایط دو الی چند ایمپلنت قرار داده می شود و بر روی بیشتر از 3 روکش قرار داده می شود.

کامل

در صورتی که فرد دچار بی دندانی گسترده باشد به تشخیص پزشک چند پایه در درون فک قرار داده می شود و روکش ایمپلنت های به صورت کامل ساخته و بر روی پایه قرار داده می شود.

دست دندان

به طور کلی دست دندان شبیه به دندان های مصنوعی و مربوط به درمان اوردنچر دندان می شود. در این نوع روکش ایمپلنت قالبی شبیه به دندان های مصنوعی ساخته می شود و به صورت ثابت و متحرک بر روی پایه ایمپلنت قرار می گیرد.

فیلم روکش ایمپلنت

در فیلم روکش ایمپلنت می توانید به طور کامل از گذاشتن ایمپلنت ، قالب گیری و … آشنا شوید و می توانیم بگوییم با صفر تا صد مراحل روکش ایمپلنت آشنا خواهید شد.

فیلم نصب روکش ایمپلنت

مقالات محبوب

هزینه ایمپلنت دندان

در این مقاله می توانید با قیمت انواع ایمپلنت دندان اعم از دیجیتال، کامل، فوری آشنا شوید و همچنین از شرایط اقساط مرکز ایمپلنت نیز مطلع شوید.

هزینه لمینت دندان

لمینت دندان بهترین درمان برای زیباسازی طرح لبخند شناخته می شود و به شما لبخند هالیوودی را هدیه می دهد. اگر قصد انجام لمینت دندان را دارید با ما همراه باشید تا از هزینه لمینت دندان و پاسخ به سوالات هر واحد لمینت چقدر است ؟ ، لمینت واحدی چند؟ مطلع شوید.

هزینه کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک درمان زیبایی محبوب است که به وسیله آن می توانید یک لبخند زیبا و بدون نقص داشته باشید. در این مقاله به بررسی کامل قیمت کامپوزیت دندان می پردازیم. با ما همراه باشید تا قبل از انجام کامپوزیت دندان با تمام مواردی که باید در نظر بگیرید، آشنا شوید.

قیمت ایمپلنت فول موس و کامل

در صورتی که تمام دندان های یک فک یا دو فک خود را از دست داده اید، ایمپلنت کامل برای شما مناسب می باشد. در این مقاله به بررسی قیمت انواع ایمپلنت کامل می پردازیم.

قیمت ایمپلنت دیجیتال

در ایمپلنت دیجیتال از عکس و فناوری های سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود و این شبیه سازی باعث دقت بالای کاشت ، حداقل ریسک ، برش و خونریزی شود.

قیمت ایمپلنت کره ای

ایمپلنت های کره ای یکی از انواع ایمپلنت هایی هستند که در کنار کیفیت خوب، هزینه بسیار مناسبی دارند و در این مقاله می توانید با قیمت انواع برند ایمپلنت کره ای آشنا شوید.

    دیدگاه ها

ثبت دیدگاه

مشاوره مجازی رایگان

Blank Form (#3)

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز ایمپلنت می باشد.