اگر دندان های از دست رفته دارید و قصد جایگزین کردن آنها را داشته باشید، حتما می دانید که بهترین درمان برای آن ایمپلنت است. با پیشرفت تکنولوژی امروزه ایمپلنت دیجیتال در حال مرسوم شدن است که رضایت انجام ایمپلنت در این روش دو برابر روش های معمولی خواهد بود. در مقاله به بررسی ایمپلنت های دیجیتال خواهیم پرداخت.
ایمپلنت دیجیتال چیست ؟
در ایمپلنت دیجیتال از عکس و فناوری های سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود و این شبیه سازی باعث دقت بالای کاشت ، حداقل ریسک ، برش و خونریزی شود.
در ایمپلنت دیجیتال از یک راهنما که با نام سرجیکال گاید استفاده می شود که به هیچ وجه به بافت و عصب ها آسیبی وارد نشود و ایمپلنت دقیقا در بهترین جای استخوان قرار بگیرد. همچنین این حداقل برش باعث کاهش درد و خونریزی می شود تا بیمار بیشترین رضایت را از درمان خود داشته باشد.
منظور از جراحی حداقل برش چیست ؟
در جراحی های ایمپلنت غیر دیجیتال پزشک باید لثه را برش دهد تا وضعیت استخوان و عصب را بررسی کند اما در ایمپلنت دیجیتال با حداقل برش انجام می شود و دیگر نیازی به بخیه وجود نخواهد داشت. جراحی حداقل برش باعث کاهش درد، خونریزی و تورم می شود.
قیمت ایمپلنت دیجیتال
قیمت ایمپلنت دیجیتال در تهران به طور میانگین چند میلیون تومان بالاتر از قیمت عادی ایمپلنت به ازای هر واحد می باشد. قیمت ایمپلنت دیجیتال به دلیل اینکه مستلزم تجهیزات و تخصص بیشتری از طرف مطب و پزشک نیاز است ، هزینه ی بیشتری به نسبت ایمپلنت های سنتی دارد .
البته باید در نظر داشت که قیمت ایمپلنت دندان وابسته به عوامل مختلف دیگری همچون برند، میزان تخصص پزشک و نوع روکش دچار تغییر خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه انواع برند های ایمپلنت می توانید از صفحه زیر دیدن فرمایید.
نحوه ایمپلنت دیجیتال
مراحل ایمپلنت دیجیتال ابتدا با جمع آوری داده به وسیله عکس های مخصوص از فرد متقاضی ایمپلنت آغاز می شود. در ابتدا عکس های مخصوصی از زوایای مختلف تهیه می شود پروتز ایمپلنت وابسته به موقعیت ناحیه بی دندانی طراحی می شود.
در ادامه نیاز به عکس cbct وجود دارد. این عکس اطلاعات دقیق درباره میزان تراکم و قطر استخوان در اختیار می گذارد و به وسیله مشخص می شود که آیا در این ناحیه آمادگی کامل استخونی برای قرار دادن پایه وجود دارد یا خیر ؟ در صورت عدم امکان قبل از انجام ایمپلنت دیجیتال، پیوند استخوان انجام می شود.
در مرحله بعدی به کمک اسکنر سه بعدی یک نسخه کامل از دهان بیمار تهیه میشود و در این اسکن بافت نرم و دندان ها در هر بعد نمایش داده می شود تا بتوان ایمپلنت دیجیتال را با در نظر گرفتن همه جزئیات انجام داد و یک یک سرجیکال گاید تهیه می شود.
دکتر پس از بررسی دقیق به وسیله امکانات گفته شده و بی حسی ، شکاف کوچکی در لثه ایجاد می کند تا به استخوان دسترسی پیدا کند. سپس دندانپزشک یک سوراخ کوچک در استخوان فک ایجاد میکند تا پایه ایمپلنت در درون فک قرار می دهد.
پس از قراردادن پایه ایمپلنت ،بر خلاف ایمپلنت های سنتی نیاز به بخیه لثه ها وجود ندارد. برش ایجاد شده برای قرار دادن ایمپلنت دیجیتال به قدری کوچک است که به بخیه احتیاج پیدا نمیکند. سپس بیمار باید حدود ۸ الی ۱۲ هفته باید صبر کند تا پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد .
پس از جوش خوردن پایه به استخوان ، نوبت اتصال اباتمنت و روکش است. برای روکش ایمپلنت باید مراحل روکش باید قالب گیری انجام شود و توسط لابراتور به صورت دیجیتال ساخته شود .
عوارض و مشکلات ایمپلنت دیجیتال
به طور کلی ایمپلنت دیجیتال برای کاهش مشکلات و عوارض استفاده می شود و نمی توانیم بگوییم که ایمپلنت دیجیتال دارای عوارض و مشکلات مستقلی می باشد.
ایمپلنت دیجیتال بهتره یا معمولی
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در میزان برش، مراحل، دقت و هزینه است. در ایمپلنت دیجیتال به کمک شبیه سازی های سه بعدی جراحی با حداقل برش و بیشتری دقت انجام می شود و مراحل بیشتری نسبت ایمپلنت معمولی دارد. همچنین هزینه ایمپلنت دیجیتال از ایمپلنت معمولی بیشتر می باشد.
ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت های معمولی از لحاظ ساختار کاملا شبیه به هم هستند و تفاوت اصلی آن در تکنولوژی مورد استفاده و روند درمان است. تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در جراحی حداقل برش است. در ایمپلنت دیجیتال ، با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری، وضعیت دقیق فک و ناحیه بی دندانی را بررسی می کنند تا بتوانند کمترین برش را بر روی لثه انجام دهند.
به همین علت ایمپلنت های دیجیتال دیگر نیاز به بخیه و کشیدن بخیه ها ندارد. همچنین به علت برش کمتر بیمار درد و خونریزی کمتری را تجربه می کنند. همچنین به علت بررسی دقیق در این نوع درمان ، موفقیت در این درمان ها بسیار بالاتر است.
ایمپلنت فوری دیجیتال
ایمپلنت فوری یکی دیگر از انواع ایمپلنت دندان می باشد که این درمان تمرکز بر کاهش طول درمان دارد و در کمتر از یک ماه به مرحله نهایی می رسد. حال اگر ایمپلنت فوری به صورت دیجیتال انجام شود، درصد موفقیت درمان تا حد بسیاری زیادی بالا خواهد رفت.
مراکز ایمپلنت دیجیتال
مراکزی که ایمپلنت دیجیتال انجام می دهند ، باید دارای ابزار و امکانات به روز باشند تا بتوانند ایمپلنت دیجیتال را بتوانند به بهترین و بالاترین دقت انجام دهند. همچنین در مراکز ایمپلنت دیجیتال متخصصین با تجربه و تخصص برای انجام این عمل را داشته باشند.
در مرکز ایمپلنت با استفاده به روزترین تکنولوژی ها و همکاری به بهترین متخصصین می توانند درمان ایمپلنت دیجیتال شما را به بهترین نحو انجام دهند. برای دریافت مشاوره با مشاورین ما از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۹۱۰۰۲ بگیرید یا یکی از فرم ها ما را پر کنید تا مشاورین ما ، راهنمایی های لازم را به شما بدهند.
مزایا ایمپلنت دیجیتال
همانطور که گفته شد در ایمپلنت دیجیتال از تجهیزات نوین برای کاشت دقیق استفاده می شود و ایمپلنت دیجیتال مزایای بسیار زیادی دارد که اعم از :
- درد و تورم کمتر
- کاهش مقدار خونریزی
- دوره بهبودی کمتر
- عدم نیاز به بخیه
- بالاتر رفتن درصد موفقیت درمان
- کاهش عوارض و خطرات ایمپلنت
- موقعیت یابی دقیق تر
معایب ایمپلنت دیجیتال
در نظر داشته باشید که ایمپلنت دیجیتا به خودی خود معایبی ایجاد نمی کند اما برخی موارد وجود دارد که می توان از آنها به عنوان معایب یاد کرد.
اولین معایب ایمپلنت دیجیتال می توان هزینه بیشتری نسبت به ایمپلنت های معمولی یاد کرد. البته این موضوع امری کاملا طبیعی است که به علت نیاز تجهیزات بیشتر هزینه آن بیشتر خواهد شد.
دومین معایب ایمپلنت دیجیتال می توان به مراحل بیشتر است. برای ایمپلنت دیجیتال نیاز به تهیه عکس و شبیه سازی سه بعدی می باشد. البته از نظر طول درمان تغییری ایجاد نمی شود و به طور کلی طول درمان در ایمپلنت دیجیتال کمتر از ایمپلنت معمولی می باشد.
عمر ایمپلنت دیجیتال
به طور کلی عمر مفیدی بین ۲۰ تا ۲۵ سال دارند که وابسته به شرایط استخوانی، برند ایمپلنت و میزان مراقبت کاهش یا افزایش پیدا می کند. عمر ایمپلنت دیجیتال بیشتر از ایمپلنت های معمولی خواهد بود و در دراز مدت به علت دقت بالا عملکرد بهتری خواهد داشت.
ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟
ایمپلنت های دندانی ، از لحاظ سنتی دارای محدودیت های سنی نیستند و تمامی افرادی که فک آن ها به طور کامل رشد کرده است می توانند ایمپلنت انجام دهند. اما برخی عوامل ممکن است سبب شکست در درمان شود. مهم ترین عامل در شکست ایمپلنت عفونت است و افرادی که دارای دیابت ، سرطان و اشعه درمانی هستند برای انجام ایمپلنت با مشکل مواجه می شوند. همچنین افرادی که مصرف دخانیات دارند باید بعد از ایمپلنت آن را قطع یا تا حد زیادی آن را برای جلوگیری از ایمپلنت کاهش دهند.
ایمپلنت های دیجیتال دقیقا برای تمامی افرادی که واجد شرایط ایمپلنت معمولی هستند قابل انجام هستند و دارای مزایای بیشتری نسبت ایمپلنت های معمولی هستند.
پرسش و پاسخ ایمپلنت دیجیتال
فیلم ایمپلنت دیجیتال
منابع : digital implant
دیدگاه ها