امروزه ایمپلنت های دندانی رایج ترین روش برای درمان جایگزین دندان از دست رفته است اما ایمپلنت معمولی به علت طول درمان بالا می توانند برای افراد خوشایند نباشد. یکی از انواع این درمان، ایمپلنت فوری می باشد که سبب کاهش زمان مورد نیاز برای درمان می باشد و برای دندان های جلو بسیار مناسب می باشد.
در این مقاله به بررسی کامل ایمپلنت فوری به همراه قیمت، اقساط، مزایا، معایب و …. می پردازیم.
ایمپلنت فوری چیست ؟
ایمپلنت فوری ( immediate loading implant ) یکی از انواع ایمپلنت است و کاربرد اساسی آن در تسریع روند، کاهش طول درمان و تعداد جلسات مورد نیاز می باشد که باید در نظر داشت که این درمان شرایط، تجهیزات، پایه، مراحل و …. مخصوص به خود را دارا می باشد.
ایمپلنت های معمولی به طور میانگین ۶ ماه زمان نیاز دارند تا به مرحله نهایی برسند اما در ایمپلنت های فوری وابسته به شرایط می توان در کمتر از ۱ هفته الی ۱ ماه تمام مراحل درمان را به اتمام رساند.
قیمت ایمپلنت فوری ۱۴۰۳ چقدر است ؟
قیمت ایمپلنت فوری دندان در تهران به طور میانگین ۱۶٫۰۰۰٫۰۰۰ الی ۳۴٫۰۰۰٫۰۰۰ میلیون تومان به همراه روکش زیرکونیا به ازای هر واحد می باشد که هزینه ایمپلنت فوری اشترومن ۳۳ میلیون، آیرس حدوداً ۲۲ میلیون و ایمپلنت فوری ارزان قیمت بایوتم کره ۱۷ میلیون به همراه ضمانت می باشد.
بیشتر بخوانید » قیمت انواع ایمپلنت ۱۴۰۳
نام برند ایمپلنت | هزینه ایمپلنت + روکش زیرکنیا | ضمانت | کشور سازنده |
---|---|---|---|
biotem | ۱۶٫۴۰۰٫۰۰۰ | ۱۵ سال | کره |
IRES | ۲۱٫۴۰۰٫۰۰۰ | ۲۰ سال | سوئیس |
Slactive اشترومن | ۳۲٫۴۰۰٫۰۰۰ | مادام العمر | سوئیس |
هزینه ایمپلنت فوری اقساطی
به دلیل کاهش طول درمان در ایمپلنت فوری هزینه کاشت در این نوع ایمپلنت بالاتر از ایمپلنت معمولی است. به همین دلیل مرکز تخصصی ایمپلنت برای حل این مسئله ایمپلنت فوری را به صورت اقساطی برای بیماران و مراجعه کنندگان انجام می دهد. شرایط اقساطی ایمپلنت فوری در مرکز تخصصی ایمپلنت به این صورت است که ( ۳۰ درصد، ۴۰ درصد و یا ۵۰ درصد) از مبلغ به صورت پیش پرداخت و الباقی مبلغ به صورت ماهیانه در طول فرآیند درمانی شما دریافت خواهد شد. جزییات پرداخت ها به شرح زیر است:
به طور کلی می توانید هزینه های کاشت ایمپلنت را در مرکز تخصصی ایمپلنت به دو روش پرداخت کنید: روش اول با استفاده از چک صیادی و روش دوم بدون چک و به صورت پرداخت پیش پرداخت است.
- اگر تعداد ۱-۳ واحد ایمپلنت باشد می توانید با پرداخت ۵۰% نقد و الباقی در ۵ چک صیادی و یا پرداخت ۷۰% پیش پرداخت و الباقی در طول درمان انجام دهید.
- تعداد ۴-۷ واحد ایمپلنت باشد ۴۰% نقد و الباقی در ۶ چک صیادی و یا می توانید با پرداخت ۷۰% پیش پرداخت و الباقی در طول درمان پرداخت خواهد شد.
- اگر تعداد واحد های ایمپلنت فوری بیش از ۷ واحد باشد ۳۰% نقد و الباقی در ۷ چک صیادی و یا می توانید با پرداخت ۷۰% پیش پرداخت و الباقی را در طول درمان پرداخت کنید.
مزایای ایمپلنت فوری
از مهم ترین مزایای ایمپلنت فوری دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- کاهش طول درمان
یکی از مهم ترین ویژگی های مهم و مثبت ایمپلنت فوری دندان دوره درمان کوتاه تر از ایمپلنت های معمولی است به طوری که بعد از کشیدن دندان پایه ایمپلنت گذاشته می شود و تاج نیز بعد از آن قرار می گیرد. در واقع بیماران مجبور نیستند برای مدت طولانی بدون دندان بمانند.
۲- کاهش مراحل و تعداد جلسات
نیاز به عمل های جراحی بعدی برای لثه و نمایان کردن پایه ایمپلنت در این روش ندارد. از مهمترین ویژگی های ایمپلنت فوری دندان کاهش تعداد مراجعات به کلینیک و مطب دندان پزشک است.
۳- کاهش تهاجم و افزایش سرعت بهبود
روشی بسیار کم تهاجمی تر و بهبودی آن زودتر انجام می گیرد.
۴- کاهش بار روانی
تعداد جلسات کمتر، ارائه روکش موقت و بازگشت سریع زیبایی لبخند، سبب کاهش بار روانی برای فرد متقاضی ایمپلنت فوری می باشد.
۵- جلوگیری از تحلیل استخوان
در این روش میزان تحلیل استخوانی به صورت چشمگیری کاهش می یابد.
معایب ایمپلنت فوری
این استراتژی درمانی علاوه بر مزایایی که در مورد آنها صحبت شد، دارای معایبی نیز می باشد. یکی از بزرگ ترین ایراد ها و معایب ایمپلنت فوری دندان این است که برای همه افراد مناسب نیست و دندانپزشک با بررسی شرایط بیمار متوجه می شود که آیا کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت فوری است یا نه. در این قسمت مطالب و نکاتی مهمی در مورد معایب ایمپلنت فوری را برای شما بیان می کنیم:
- در این روش به دلیل همزمانی مراحل انجام کاشت ایمپلنت دندان امکان عفونت دندان بیشتر از روش های معمولی است.
- امکان شکست ایمپلنت فوری در صورت صحیح انجام نشدن بیشتر می باشد.
- در این روش امکان تحلیل لثه نسبت به روش های دیگر بیشتر است.
ایمپلنت فوری برای چه کسانی مناسب است ؟
به طور کلی کاشت ایمپلنت دندان برای افرادی که قصد انجام این عمل را دارند نیازمند شرایطی است که فرد مورد نظر باید واجد شرایط آن باشد. یکی از مهمترین عواملی که یک فرد را کاندید ایمپلنت فوری دندان می کند میزان تراکم استخوان است.
در افرادی که تحلیل استخوان وجود دارد امکان کاشت ایملپنت فوری وجود ندارد. علاوه بر این، در صورتی که سینوس فک بالا به دنبال کشیدن دندان بزرگ شود، یک حفره پر از هوا تشکیل می شود که ایمپلنت فوری را نمی توان در آن قرار داد. برای رفع این مشکل، دندانپزشک باید ابتدا از پیوند استخوان برای بالا بردن کف حفره سینوس قبل از انجام عمل استفاده کند. افرادی که شرایط زیر را داشته باشند کاندیدا کاشت ایمپلنت فوری هستند:
- ایمپلنت فوری دندان جلو معمولا رایج ترین نوع این درمان است و برای افرادی که دارای بی دندانی در ناحیه طرح لبخند خود هستند، بسیار مناسب می باشد. این افراد می توانند در سریع ترین زمان، زیبایی لبخند خود را بازیابی کنند.
- بهترین روش های افرادی است که نسبت به زمان انجام ایمپلنت معمولی حساس بوده و طولانی شدن مراحل انجام کاشت ایمپلنت برای آن ها آزار دهنده است.
- اگر دندانپزشک از سی تی اسکن فک به این نتیجه برسد که ارتفاع و ضخامت استخوان فک برای ایمپلنت فوری مناسب است، انجام آن عمل امکان پذیر است.
- افرادی که از سلامت بهداشت دهان و دندان بهره مند هستند و بیماری های دهان از جمله پرودنتال و دیگر مشکلات را ندارند گزینه مناسبی برای این افراد است.
عوارض ایمپلنت فوری
هر عمل جراحی می تواند عوارض مختص به خود را داشته باشد ایمپلنت فوری نیز از این قاعده مستثنا نیست در این قسمت برخی از عوارض ایمپلنت فوری را شرح خواهیم داد:
عدم جوش خوردن استخوان فک به پایه ایمپلنت
افرادی که از تراکم استخوان خوبی برخورداراند کاندید مناسبی برای انجام کاشت ایمپلنت فوری هستند. این روش در صورتی موفق است که پایه ایمپلنت کاملاً با استخوان فک جوش بخورد. در غیر این صورت، یکی از اثرات منفی ایمپلنت فوری امکان جدا شدن پایه ایمپلنت از استخوان فک خواهد بود.
شل شدن ایمپلنت
با توجه به اینکه جابجایی ایمپلنت فوری، احتمال شل شدن آن را افزایش می دهد، جراح باید پایه ایمپلنت را محکم در استخوان فک قرار دهد و از حرکت نکردن آن اطمینان حاصل کند. با این حال، تا زمانی که پایه ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک جوش نخورد، بیمار باید از ایمپلنت های خود مراقبت کند تا از وارد کردن فشار بیش از حد به آنها جلوگیری شود.
شکستن تاج دندان
یکی دیگر از عوارض کاشت ایمپلنت فوری شکستن تاج دندان است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که بعد از نصب پایه ایمپلنت و تاج دندان، فشار وارد شده بیش از حد باشد و به شکستن تاج دندان منجر شود.
شرایط ایمپلنت فوری
انجام کاشت ایمپلنت فوری دندان نیازمند شرایطی است که افراد حتما باید آن را داشته باشند در این قسمت قصد داریم در مورد شرایط ویژه ای که افراد باید داشته باشند تا بتوانند کاشت ایمپلنت فوری را انجام دهند می پردازیم:
- نداشتن بیماری های لثه و التهاب و تورم یکی از مهمترین مواردی است که باید قبل از کاشت ایمپلنت دندان حتما رعایت شود.
- داشتن بهداشت دهان، دندان و سلامت عمومی برای جراحی کاشت ایمپلنت مورد نیاز است، از این رو سلامت عمومی لازم است.
- دیابت، اعتیاد به الکل و سیگار همگی احتمال کارکرد ایمپلنت فوری را کاهش می دهند. قرار دادن ایمپلنت ها و روند بهبود زخم تحت تاثیر این بیماری ها قرار می گیرد. از این رو سلامت عمومی لازم است.
- دندان قروچه یا فشردن دندان ها احتمال اینکه ایمپلنت با موفقیت انجام شود را کاهش می دهد.
- داشتن شرایط استخوانی و لثه مناسب برای ایمپلنت فوری
مراحل ایمپلنت فوری
همانطور که در متن به آن اشاره شد افرادی که واجد شرایط کاشت ایمپلنت فوری هستند مواردی از جمله سلامت بهداشت دهان و دندان، تراکم کافی استخوان و سایر موارد را دارند حال برای کاشت ایمپلنت فوری باید مراحل زیر انجام شود:
۱- کشیدن دندان
اگر دندان پوسیده شده داشته باشید و قابل ترمیم نباشد با نظر دندانپزشک دندان پوسیده کشیده خواهد شد؛ و جای آن پایه ایمپلنت فوری قرار می گیرد.
۲- قرار گیری پایه ایمپلنت فوری
بعد از کشیدن دندان دندانپزشک باید استخوان فک را با استفاده از دریل سوراخ کرده و پایه ایمپلنت در جای خود قرار می گیرد. در این مرحله از کاشت ایمپلنت دندان شما درد و ناراحتی تجربه نخواهید کرد.
۳- تقویت پایه ایمپلنت فوری
بعد از جایگزین کردن پایه ایمپلنت فوری دندان دندانپزشک برای بهبود سریع اطراف محل پایه را با پودر پیوند استخوان پر می کند.
۴- قالب گیری و قرار گیری روکش
در صورتی که مراحل ذکر شده به خوبی و موفقیت انجام شود دندانپزشک برای شما اباتمنت یا همان روکش را نصب می کند.
فرق ایمپلنت فوری با معمولی
مهم ترین فرق ایمپلنت فوری با معمولی در طول درمان است که در ایمپلنت فوری می توان در کمتر از یک ماه مراحل درمان را به اتمام رساند و دومین تفاوت آن در هزینه آن است که ایمپلنت فوری به علت نیاز به تخصص، تجهیزات و حساسیت بیشتر، هزینه بیشتری را دارا است.
ایمپلنت ساده | ایمپلنت فوری |
نیاز به دو الی چند جلسه | تک جلسه |
طول درمان یک یا چند ماه | طول درمان یک الی چند روز |
نیاز به روکش موقت | عدم نیاز روکش موقت |
هزینه کمتر | هزینه بیشتر |
مهمترین تفاوت ایمپلنت فوری و ایمپلنت معمولی در همین جا گذاری روکش بعد از نصب پایه ایمپلنت است. همانطور که قبلا گفته شد، زمان سپری شده بین کاشت ایمپلنت و قرار دادن پوشش، تمایز اولیه بین ایمپلنت فوری و معمولی است.
دندانپزشک ممکن است برای قرار دادن روکش روی ایمپلنت در یک ایمپلنت معمولی چند هفته صبر کند زیرا ممکن است استخوان برای ترمیم نیاز به زمان داشته باشد. نیازی به انتظار برای ایمپلنت فوری نیست.
با این حال، با ایمپلنتهای معمولی، ممکن است سه تا شش ماه از زمان کاشت ایمپلنت تا زمانی که روکش گذاشته میشود، طول بکشد. مجموعه کاملی از دندانها را میتوان از طریق ایمپلنت فوری در عرض چند هفته به دست آورد، در حالی که یک ایمپلنت معمولی ممکن است چندین ماه طول بکشد تا تکمیل شود.
پرسش و پاسخ ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری چند روز طول میکشد ؟
معمولاً در ایمپلنت فوری در کمتر از یک جلسه عملیات کشیدن و کاشت انجام شده و کمتر از دو هفته قالب گیری انجام شده و روکش نیز آماده می شود اما این زمان وابسته به شرایط کمتر یا بیشتر خواهد شد.
آیا ایمپلنت فوری خوب است ؟
ایمپلنت فوری می تواند گزینه خوبی برای برخی از بیماران باشد، اما بستگی به شرایط فردی آنها دارد. برای تعیین اینکه آیا ایمپلنت فوری بهترین انتخاب برای شما است یا خیر، مهم است که با یک متخصص دندانپزشک مشورت کنید.
بهترین زمان برای ایمپلنت فوری چه زمانی است ؟
کاشت ایمپلنت فوری به قرار دادن ایمپلنت دندانی بلافاصله پس از کشیدن دندان، معمولاً در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت اشاره دارد.
منابع : immediate loading implant
دیدگاه ها