ایمپلنت دندان کاربردی ترین درمان برای رفع بی دندانی می باشد به همین دلیل این درمان در بین بیماران محبوبیت بسیار زیادی دارد اما شرایط درمانی بیماران یکسان نیست پس انواع متفاوتی از ایمپلنت دندان ارائه شده است که یکی از آنها ایمپلنت زیرکونیا می باشد. ما در این مقاله به بررسی ایمپلنت زیرکونیا یا تیتانیوم می پردازیم.
با پیشرفت علم در ساخت ایمپلنت های دندانی از متریال های متفاوتی استفاده شده است که یکی از آنها زیرکونیا است. در این مقاله شما می توانید تفاوت های این دو ایمپلنت را به صورت کامل مشاهده نمائید تا بتوانید نسبت به شرایط درمانی و اقتصادی خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
ایمپلنت زیرکونیا چیست
ایمپلنت زیرکونیا اخیرا به انتخاب بسیار از افرادی که قصد کاشت ایمپلنت دندان را دارند تبدیل شده است و از محبوبیت بسیاری در بین مردم برخوردار شده. علت محبوبیت این نوع ایمپلنت، به موادی که در ساخت آن استفاده می شود، برمی گردد. ماده زیرکونیا از دهه ۱۹۹۰ در دندان پزشکی ها مورد استفاده قرار گرفته است.
افرادی که به دنبال کاشت ایمپلنت دندان هستند، اما به فلز حساسیت دارند و یا تیتانیوم با بدن آن ها سازگار نیست، می توانند از ایمپلنت زیرکونیا استفاده کنند. دندانپزشکان پیشنهاد می دهند که از ایمپلنتی که رنگ آن سازگاری بیشتری با رنگ دندان های شما دارد، استفاده نمایید تا نتیجه نهایی کار بهتر و زیبا تر باشد.
مقایسه ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی
رایج ترین روش برای درمان بی دندانی، ایمپلنت دندان است زیرا همانطور که در بالا گفته شد نسبت به دیگر درمان ها کاربرد بسیار بیشتری دارد و عملکرد آن تا حد زیادی شبیه به دندان های طبیعی شما می باشد. اما برخی از افراد به دلیل حساسیت به تیتانیوم یا فلز نمی توانستند از این درمان استفاده نمایند.
پس با پیشرفت علم از متریال های متفاوتی در ساخت ایمپلنت های دندانی استفاده شد تا بیماران بیشتری بتوانند از این درمان استفاده نمایند که مهم ترین آنها زیرکونیا نام دارد. در حقیقت زیرکونیا نوعی سرامیک بسیار مقاوم می باشد که دارای رنگی سفید است که شباهت بسیار زیادی با دندان های شما دارد. در ادامه به مقایسه این دو نوع ایمپلنت می پردازیم
مقایسه اجزاء ایمپلنت زیرکونیا با تیتانیومی
ایمپلنت های تیتانیومی از دو جزء اصلی ساخته شده اند که نام آنها به ترتیب، فیکسچر یا همان پایه ایمپلنت و اباتمنت می باشد. در حقیقت پایه ایمپلنت در درون استخوان شما قرار می گیرد و اصطحکام این درمان را حفظ می کند و اباتمنت بر رو آن نصب می شود تا تاج ایمپلنت بر روی اباتمنت نصب شود.
اما در ایمپلنت زیرکونیا این گونه نیست و در حقیقت این ایمپلنت به صورت یک تکه ساخته می شود. البته لازم به ذکر است که برخی از ایمپلنت های تیتانیومی نیز یک تکه هستند اما تعداد آنها بسیار محدود می باشد.
مقایسه قیمت ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی
قیمت را می توان مهم ترین فاکتور هر درمان نامید زیرا این مورد برای بیماران اهمیت بسیار زیادی دارد به دلیل اینکه شرایط اقتصادی بیماران یکسان نیست. به صورت ساده باید گفت: قیمت ایمپلنت های زیرکونیا بیشتر از ایمپلنت های تیتانیومی است.
البته این تفاوت قیمت کاملا طبیعی است زیرا ایمپلنت های زیرکونیا نسبت به ایمپلنت های تیتانیومی جدیدتر می باشد و از تکنولوژی های جدیدتری در ساخت آنها استفاده شده. از طرفی نیز تعداد این ایمپلنت ها در ایران محدودتر می باشد.
مقایسه متریال استفاده شده در ایمپلنت
تفاوت اصلی این دو ایمپلنت در متریال سازنده آنها است که باعث به وجود آمدن دیگر تفاوت ها در این دو ایمپلنت شده است. در حقیقت می توان متریال سازنده این دو ایمپلنت را از نام آنها نیز حدس زد.
زیرکونیا علاوه بر ایمپلنت دندان، به علت شباهت رنگ آن به دندان های طبیعی و مقاومت بالا در زمینه های دیگر دندان پزشکی نیز استفاده می شود مانند: ساخت روکش دندان. از طرفی نیز فلز تیتانیوم نیز بسیار پر کاربرد می باشد.
زیرکونیا یک نوع سرامیک بسیار سخت می باشد که یکی از کاربرد های آن استفاده در دندان پزشکی ها است. برای ساخت انواع روکش دندان، بریج و ایمپلنت های دندان از این نوع سرامیک استفاده می کنند. زیرکونیا از قیمت بیشتری نسبت به ایمپلنت تیتانیومی برخوردار است. به همین علت این نوع ایمپلنت دارای دوام، سازگاری و ظاهر زیباتری می باشد. تیتانیوم نوعی فلز با رنگ نقره ای است که از زمان های گذشته دارای کاربرد های بسیاری در دندانپزشکی بوده است. فلز تیتانیوم در صنعت دندانپزشکی برای تعویض مفصل زانو و ران، ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار می گیرد. تیتانیوم همانند فولاد قوی است. همچنین وزن آن نسبت به فولاد ۴۰ درصد سبک تر می باشد و سازگاری بسیار بالایی بدن انسان را داراست.
ادغام استخوانی و زیست سازگاری
ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیومی با بدن انسان سازگار هستند و درصد سازگاری هر یک از آنها متفاوت است. این ایمپلنت ها به استخوان فک متصل و با آن ترکیب می شوند. برای جایگزین ریشه های اصلی دندان که از دست رفته اند، می توانید از این نوع ایمپلنت ها استفاده کنید. ایمپلنت زیرکونیا بدون فلز است. بنابراین افرادی که به فلز حساسیت دارند، می توانند از این نوع ایمپلنت استفاده کنند. از ویژگی های زیرکونیا می توان به چکش خوار بودن آن اشاره کرد. به همین علت با انتخاب زیرکونیا، اباتمنت روی ایمپلنت آسان تر قرار خواهد گرفت.
بررسی قدرت ایمپلنت ها
از اصلی ترین تفاوت های ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی می توان به استحکام آن ها اشاره کرد. به عبارت دیگر استحکام تیتانیوم نسبت به زیرکونیا بیشتر است. خواص مکانیکی تیتانیوم نسبت به سایر فلز ها بیشتر می باشد. به همین علت یکی از گزینه های مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان به حساب می آید. ایمپلنت های زیرکونیا نیز همانند تیتانیوم سخت و محکم هستند. اما زیرکونیا با توجه به اینکه نوعی سرامیک است در مقایسه با فلز دارای استحکام کمتری می باشد.
زیبایی ایمپلنت زیرکونیا
ایمپلنت زیرکونیا از زیبایی بیشتری نسبت به ایمپلنت تیتانیوم برخوردار می باشد. افرادی که دارای فک استخوان نازک یا لثه نازکی هستند، در زمان کاشت ایمپلنت تیتانیومی امکان ایجاد یک خط خاکستری زیر لثه های آنها وجود دارد. در این صورت از زیبایی دهان و دندان آنها کاسته می شود. رنگ ایمپلنت زیرکونیا دارای شباهت بسیاری با رنگ دندان است. به همین علت این نوع ایمپلنت دارای ظاهری زیبا و طبیعی تری نسبت به ایمپلنت تیتانیومی می باشد.
دوام ایمپلنت ها
برخی از دندانپزشکان از زمان های گذشته از ایمپلنت تیتانیومی به جای ایمپلنت زیرکونیا استفاده می کنند. به همین علت این نوع ایمپلنت دارای دوام و پایداری خوبی هستند. ایمپلنت های تیتانیومی تا حدود ۲۰ سال و حتی بیشتر می توانند دوام بیاورند. در حالی که دوام ایمپلنت های زیرکونیا کمتر می باشد.
با وجود تمام تفاوت هایی که میان ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیومی وجود دارد، امروزه اکثر بیشتر از ایمپلنت زیرکونیا استفاده می شود. همچنین این نوع ایمپلنت از طرفداران بیشتری برخوردار می باشد.
امید است اطلاعات جامع و مفیدی در خصوص تفاوت هایی که میان ایمپلنت زیرکونیا و ایمپلنت تیتانیومی وجود دارد، به دست آورده باشید.
دیدگاه ها