جراحی لثه چیست ؟
برخی از بیماران به دلیل شرایط مختلف تحت جراحی های خاصی قرار می گیرند. یکی از این جراحی های پیوند در لثه است که در ایمپلنت و دندان انجام می شود. اما پیوند لثه چیست و شرایط پیوند لثه چه می تواند باشد؟ این عمل زمانی انجام می شود، که بیماری هایی در لثه وجود داشته و یا لثه دچار عقب رفتگی شده باشد.
این روش درمانی در اصل بسیار ساده و سریع انجام می شود. زیرا برای پیوند لثه یک دندان کافیست از سقف دهان، بافت لثه را برداشته و در محل آسیب دیده دهان استفاده کند. بدون شک باید بگوییم پیوند لثه در ایمپلنت با دندان متفاوت خواهد بود.
این پیوند در بیشتر موارد، جنبه درمانی داشته ولی برخی دیگر از افراد از این عمل برای اصلاح طرح لبخند خود نیز استفاده می کنند. زیرا زیبایی و جذابیت دندان می تواند چهره را زیبا کند.
مراحل پیوند لثه چیست؟
اصولا بیماران اولین سوالی که از پزشک خود می پرسند، در خصوص این است که عمل پیوند لثه چگونه است؟ یا این که از چه روشی برای جراحی پیوند لثه استفاده می شود. برای این که بدانیم پیوند لثه چجوریه، باید در این خصوص اطلاعات لازم را بدست آوریم.
بهتر است این نکته را به خاطر داشته باشید، که آمادگی زیادی برای انجام پیوند در لثه نیاز نیست. تنها مسئله ای که باید در انجام این مهم رعایت نمایید، همراه داشتن یک فرد برای همراهی با بیمار است. زیرا ممکن است داروهایی که پزشک برای کنترل درد در بیمار استفاده می کند، خواب آور بوده و برای رانندگی خطرناک باشد.
از جمله جراحی های ساده دندان را می توانیم پیوند لثه به شمار آوریم. این که نحوه پیوند لثه چگونه است؟ را می توان با دیدن فیلم و عکس به راحتی متوجه شد. اصولا چگونگی پیوند لثه به میزان قابل توجهی به مهارت پزشک بستگی دارد. این که پزشک تا چه حد برای انجام چنین عمل پیوندی از مهارت و تخصص برخوردار باشد، بسیار حائز اهمیت است.
جراحی لثه برای درمان و علل متفاوتی انجام می شود و جراحی لثه دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام از این نوع ها در نحوه جراحی لثه و علت متفاوتی انجام می شوند. برخی انواع جراحی لثه :
- فلپ لثه
- پیوند استخوان
- احیای لثه تحلیل رفته
- جراحی لثه برای روکش
مراحل جراحی فلپ لثه
این جراحی برای افرادی انجام می شود که دارای عفونت عمیق در لثه خود هستند. در این جراحی ابتدا پزشک جرم های در زیر لثه را خارج کرده و از بین می برد. سپس لثه را بالا می برد و لثه ها را به هم وصل می کند.
آیا جراحی لثه درد دارد؟
در عمل جراحی لثه شما به علت استفاده دکتر از بی حسی دردی احساس نخواهید کرد و بعد از انجام جراحی ممکن است شما درد خفیف تا متوسطی داشته باشید که این درد به کمک مسکن های بدون نیاز به نسخه قابل رفع است.
اگر در ناحیه انجام جراحی لثه تورم ایجاد شد ، میتوانید از کمپرس یخ برای کاهش تورم استفاده کنید و در صورتی دچار مشکل شدید می توانید با پزشک خود تماس بگیرید.
فیلم جراحی لثه
در ویدیو زیر یکی از انواع جراحی لثه قرار داده شده است که می توانید کلیت جراحی لثه آشنا شوید.
علت پیوند لثه چیست؟
کسانی که دنبال کاشت ایمپلنت می روند، با قصد دارند دندان های خود را ترمیمی نمایند، ممکن است با مشکل تحلیل رفتگی در لثه مواجه شوند. برای این که این مسئله برطرف شود. کافیست به جراحی پیوند لثه روی آورند. این عمل می تواند از تخریب بیشتر بافت استخوانی دندان ها جلوگیری نمایید.
اصولا تحلیل رفتن لثه مشکلی است که در سن بزرگسالی با ان مواجه می شوید. بیشتر بیماران تا زمانی که این مسئله شدت نیافته باشد، متوجه آن نمی شوند. در برخی موارد نیز برخی حتی متوجه این تحلیل رفتگی هم نخواهند شد. تنها پس از سالها، متوجه می شوید، که ریشه دندان های شما به نمایش درآمده است. که در این زمان شما نیاز به پیوند در لثه را احساس خواهید کرد.
درد پیوند لثه
آیا پیوند لثه درد دارد؟ این یکی از سوالاتی است که بیماران در مراجعه به پزشک خود اقدام به پرسش آن می نمایند. باید بگوییم بیشتر افرادی که اقدام به جراحی لثه می نمایند، پس از جراحی با درد خفیفی مواجه می شوند. اما این درد به میزانی نیست که آنها را برای مراجعه به پزشک مجبور کند.
بلکه می توانند با استفاده از قرص های مسکن درد را از خود دور نمایند. علاوه بر آن پس از جراحی پیوند لثه ایجاد تورم متوسط تا شدید در محل جراحی وجود دارد. برای برطرف نمودن تورم می توانید بر روی محل کیسه اب یخ بگذارید.
اگر پزشک شما برایتان آنتی بیوتیک تجویز نمود، بهتر است مطمئن شوید که طبق دستور پزشکان اقدام به استفاده از آن دارو می نمایید. باید خاطر نشان نماییم، که بعد از جراحی احتمال خونریزی و تورم وجود دارد. اگر با مشکلاتی شدید تر از احتمالات مواجه شدید، بهتر است هرچه سریع تر به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.
متخصص پیوند لثه
همیشه مراجعه به یک متخصص و پزشک ماهر در هر زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. بسیاری از متخصصین جراحی پیوند لثه که در کلینیک مشغول به فعالیت می باشند، از تجربه و تخصص مناسب برخوردار می باشند.
یک متخصص در این زمینه باید ابتدا عارضه را به خوبی تشخیص داده و بررسی های لازم را انجام دهد تا بداند آیا لثه نیاز به جراحی و پیوند دارد یا خیر. پس از آن باید بهترین روش را برای پیوند انتخاب نماید. اصولا در بیشتر موارد متخصصین پیوند لثه جراحی های موفقی را تجربه می کنند.
مهمترین فاکتوری که می تواند میزان موفقیت پزشک و متخصص را پس از جراحی بیان کند، تشخیص درست عارضه و بیماری در فرد است. علاوه بر آن اگر پزشک بتواند بدون نیاز به وارد کردن فشار به بافت پیوندی، این جراحی را به درستی انجام دهد، می توانیم بگوییم عمل پیوند لثه موفقیت آمیز بوده است.
مراقبت های پیوند لثه
پس از انجام جراحی لثه، پزشک اقدام به بخیه زدن لثه می نماید. این بخیه ها ممکن است به صورت خودبخود حذف شوند، یا نیاز به کشیدن داشته باشند. برای کشیدن بخیه موجود در لثه، تقریبا ۷ یا ۱۰ روز بعد از جراحی بهترین زمان خواهد بود.
در برخی موارد نیز جراح ممکن است پانسمان های خاص در محل جراحی شده انجام دهد. بیشتر مردمی که اقدام به جراحی پیوند لثه می نمایند، پس از آن احساس درد میکنند. برای این که درد کاهش یابد، می توانند از مسکن استفاده کنند.
در صورت متورم شدن محل جراحی، بهتر است از کیسه های آب یخ استفاده نموده و از انتی بیوتیک استفاده شود. برای این که مشکلات بیشتری پیش نیاید باید برخی اقدامات را پیش از جراحی به دستور پزشک خود انجام دهید.
قیمت پیوند لثه
همیشه مهمترین سوال برای بیمار این است که هزینه پیوند لثه چقدر است؟ این هزینه بسته به تعرفه پیوند لثه و هزینه هایی که به صورت معمول پزشکان پس از بررسی تعیین میکنند وابسته است. این که پزشک چه مدت زمان برای جراحی پیوند شما در نظر می گیرد، یا این که لثه شما تا چه حد آسیب دیده است، می تواند در هزینه پیوند لثه تاثیر گذار باشد.
پیوند لثه قیمت مشخصی ندارد، بلکه بر حسب شرایط و تعرفه های پزشکی مشخص می شود. این که پزشک از چه تجهیزاتی برای جراحی استفاده نموده است، یا این که بی حسی موضعی برای عمل انتخاب شده است و میزان آن چقدر است؟ و موارد دیگر همگی می توانند در هزینه نهایی این پیوند موثر واقع شوند.
از این رو بهتر است پیش از اقدام به جراحی حتما با پزشک مربوطه در مورد هزینه های جراحی صحبت نموده و مشورت کنید.
دیدگاه ها