از کامپوزیت دندان به منظور پر کردن و پوشاندن عیوب دندانی استفاده می شود و لبخند درخشان و منظم به شما هدیه می دهد. اگر می خواهید درباره دوام و عمر کامپوزیت دندان بیشتر بدانید، با ما همراه باشید. همچنین در این مقاله روش های افزایش ماندگاری کامپوزیت به شما ارائه می شود.
طول عمر کامپوزیت دندان چند سال است ؟
در پاسخ به سوال دوام کامپوزیت دندان چقدر است؟ باید گفت : میزان دوام، ماندگاری و طول عمر مفید کامپوزیت دندان ۵ تا ۷ سال است که این طول عمر وابسته به میزان سلامت دندانها، برند کامپوزیت، میزان مراقبت فرد و مهارت پزشک افزایش یا کاهش پیدا می کند.
علت اصلی کاهش طول عمر کامپوزیت های شکستگی و پوسیدگی است. در صورتی که مراقبت ها رو به صورت صحیح انجام دهید و به پیش یک پزشک با تجربه مراجعه کنید، درصد رخ دادن این اتفاق ها کاهش پیدا می کند.
آیا کامپوزیت دندان دائمی است ؟
در پاسخ به این سوال باید گفت کامپوزیت دندان یک درمان دائمی محسوب نمی شود و باید بعد از گذشت عمر مفید آن تعویض شوند. البته یکی دیگر از مزایای کامپوزیت دندان این است که یک درمان برگشت پذیر است و می توانید بدون هیچ عوارضی آنها را بردارید.
۱۱ روش افزایش ماندگاری کامپوزیت
- رعایت مراقبت های دهان و دندان
- مراجعه به پیش متخصص ماهر
- استفاده از برندهای با کیفیت کامپوزیت
- عدم مصرف دخانیات
- کاهش مصرف مواد غذایی رنگدانه دار
- استفاده از خمیر دندان های فاقد مواد ساینده
- استفاده از نخ دندان و دهان شویه
- عدم جویدن مواد غذایی سفت
- عدم دندان قروچه
- چکاپ های منظم در پیش دندانپزشک
- عدم جویدن ناخن، مداد، خودکار یا اشیا
عوامل موثر بر طول عمر کامپوزیت دندان
طول عمر کامپوزیت های دندانی نسبت فرد به فرد متفاوت است. اما شاید برای شما سوال باشد که علت این تفاوت در چیست ؟ برخی از عوامل موثر بر طول عمر کامپوزیت دندان شامل :
۱- برند کامپوزیت
یکی مهم ترین عوامل موثر بر دوام کامپوزیت، کیفیت برند می باشد. برند های کامپوزیت توسط شرکت های متفاوتی در کشور های گوناگونی تولید می شود. هر شرکت کامپوزیت دارای کیفیت، تنوع رنگ و مزایای مخصوص به خود می باشد. برندهای کامپوزیت می تواند با استحکام بالا، مقاومت در برابر تغییر رنگ و عدم ایجاد حساسیت به طور مستقیم بر روی طول عمر کامپوزیت دندان موثر باشد.
۲- میزان تخصص و تجربه دندانپزشک
انجام نشدن اصولی کامپوزیت دندان می تواند سبب عوارضی شود که موجب شکست درمان کامپوزیت شود. به طور مثال در صورتی که کامپوزیت های دندانی به درستی قرار داده نشود، سبب ایجاد منافذ برای رشد باکتری فراهم شود و باعث ایجاد بوی بد یا پوسیدگی دندان شود. همچنین زیبایی کامپوزیت مستقیما توسط دقت و هنر دستان پزشک دارد. به همین علت برای جلوگیری از پشیمانی از کامپوزیت و بروز عوارض به پیش دندانپزشک با تجربه در کامپوزیت مراجعه کنید.
۳- میزان مراقبت های فرد
کامپوزیت های دندانی مانند دندان طبیعی به مراقبت های نیاز دارند اما باید در نظر داشته باشید مراقبت های بعد کامپوزیت از حساسیت ویژه تری برخوردار می باشد.
برخی مراقبت های لازم برای افزایش طول عمر کامپوزیت
- مسواک زدن بعد هر وعده غذایی
- در صورتی که بعد از وعده غذایی مسواک در دسترستان نبود، آب را در دهانتان بچرخانید.
- عدم مصرف دخانیات
- عدم جویدن مواد غذایی سفت
- استفاده از نخ دندان و دهان شویه
در صورتی که می خواهید با صفر تا صد مراقبت های کامپوزیت آشنا شوید، می توانید از لینک زیر استفاده فرمایید.
۴- محل قرارگیری کامپوزیت
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد از کامپوزیت دندان به دو منظور ترمیم و پوشاندن عیوب دندان استفاده می شود. به طور کلی کامپوزیت های دندانی که فشار کمتری بر روی آنها وارد می شود، طول عمر بیشتری خواهند داشت.
۵- میزان سلامت دندان های فرد
کامپوزیت های ونیر بر روی دندان قرار می گیرند. به همین علت برای قرارگیری صحیح به دندان سالم وجود دارد و هر چه میزان سلامت دندانها بیشتر باشد، طول عمر آن بیشتر می شود و هر چه دندان بیشتر مستعد پوسیدگی باشد، طول عمر کامپوزیت نیز کاهش پیدا می کند.
علت پایان طول عمر کامپوزیت دندان
همانطور که گفته شد ماندگاری کامپوزیت دندان بین ۵ تا ۷ سال است. برخی از عوامل پایان طول عمر کامپوزیت دندان :
۱- تغییر رنگ
امروزه کامپوزیت های دندانی در برابر تغییر رنگ مقاوم بیشتری دارند اما این موضوع وابسته رژیم غذایی و برند کامپوزیت متفاوت است. در صورتی که کامپوزیت های دندانی بد رنگ شوند، ممکن است نیاز به تعویض آن ها وجود داشته باشد.
۲- شکستگی کامپوزیت
یکی از مهم ترین عوامل پایان طول عمر کامپوزیت، شکستگی کامپوزیت می باشد و علت این موضوع معمولا فشار بیش از حد یا استفاده از برند های نامناسب می باشد.
۳- پوسیدگی دندان
کامپوزیت های دندانی بر روی دندان های سالم قرار میگیرد. در صورتی که دندان فرد پوسیده شود، وابسته به تشخیص پزشک ممکن است نیاز به برداشتن کامپوزیت وجود داشته باشد. علت این موضوع معمولا عدم مراقبت های صحیح دندان و مراجعه به پیش دندانپزشک ناماهر می باشد.
در نظر داشته باشید که کامپوزیت دندان یک درمان برگشت پذیر است. در صورتی که طول عمر کامپوزیت دندان به پایان برسد، می توان آن ها را تعویض کرد یا حتی بدون آنها ادامه داد.
طول عمر کامپوزیت بر اساس برند
همانطور که مشاهده کردید، یکی از مهمترین عوامل موثر بر طول عمر کامپوزیت دندان، برند آن است. این برندها هر کدام با کیفیتی که ارائه می دهند، طول عمر کامپوزیت دندان را افزایش یا کاهش می دهند. برخی کامپوزیت ها با طول عمر بالا شامل موارد زیر است:
- ای پی اس
- کاریزما
- سارمکو
- توکویاما
- زنیت
- کازمادنت
طول عمر کامپوزیت ای پی اس
کامپوزیت ای پی اس یک کامپوزیت آلمانی محصولی از شرکت ایوکلار است. این کامپوزیت نانوهیبرید است و از ذرات سرامیک با دوام و ماده فلورانس ساخته میشود به همین علت کامپوزیت های ای پی اس طول عمر بالایی را دارا می باشند.
طول عمر کامپوزیت سارمکو
کامپوزیت سارمکو ساخت کشور سوئیس است و اگر قصد انجام یک کامپوزیت با دوام را دارید، می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد.
ماندگاری کامپوزیت کاریزما
کامپوزیت کاریزما محصول شرکت کولرز آلمان می باشد و بیش بیست سال است که از محصولات این شرکت برای ترمیم و ونیر استفاده می شود و می توانید از بابت ماندگاری آن اطمینان کامل را داشته باشید.
عمر کامپوزیت دندان بیشتر است یا لمینت ؟
طول عمر لمینت های دندانی در حدود ۱۰ الی ۱۵ سال است و این در حالی است که طول عمر کامپوزیت بین ۵ تا ۷ سال است. لمینت های دندانی به طور سفارشی توسط لابراتور ساخته می شود و استحکام بالاتری نسبت به کامپوزیت دندان دارند.
عمر کامپوزیت دندان های جلو
به طور کلی منظور از کامپوزیت ونیر همان کامپوزیت دندان جلو می باشد. به طور میانگین طول عمر کامپوزیت دندان های جلو در بین ۵ تا ۷ سال است.
منبع : طول عمر کامپوزیت
دیدگاه ها