رابطه ایمپلنت و سیگار، قلیان و ویپ ( + مراقبت ویژه )

یکی از رایج ترین عادات بد در جامعه امروزی سیگار کشیدن است که معایب زیادی دارد و با این حال، مطالعات متعدد اثرات مضر آن را بر ایمپلنت های دندانی نشان داده اند. بر اساس یافته های این مطالعه، کشیدن سیگار به طور قابل توجهی بر نحوه اتصال پایه ایمپلنت با استخوان فک تأثیر می گذارد، که احتمال شکست ایمپلنت را افزایش می دهد.

ایمپلنت و سیگار
ایمپلنت و سیگار

استعمال دخانیات آنقدر روی ایمپلنت تأثیر می گذارد که اغلب منجر به شکست عمل و از بین رفتن ایمپلنت می شود. بنابراین، در صورت رعایت نکردن  دستورالعمل های لازم می تواند روشی کاربردی برای افراد سیگاری نباشد. مطالعات تحقیقاتی متعدد نشان داده‌اند که سیگار کشیدن مانع از ادغام استخوانی ایمپلنت‌های دندانی می‌شود و در نتیجه میزان موفقیت در بین سیگاری‌ها به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان

مواد شیمیایی موجود در سیگار بافت های دهان شما را از بین میبرد و حتی می تواند غدد بزاقی شما را مسدود کرده یا به آنها آسیب برساند. همین امر باعث آسیب به لثه و استخوان فک شما می شود. علاوه بر این، منجر به خشکی دهان نیز می شود. زیرا غدد ایجاد کننده بزاق در اثر سیگار آسیب می بینند. کمبود بزاق ساختار استخوان اطراف ایمپلنت را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری لثه و پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.

سیستم دفاعی و ایمنی بدن توسط نیکوتین کند می شود زیرا خون و اکسیژن رسانی به استخوان ها و بافت های دهان را محدود می کند. نیکوتین بر خون رسانی به این بافت ها نیز تأثیر می گذارد. از آنجایی که استخوان فک در طول زمان بهبود ایمپلنت به این اکسیژن و جریان خون نیاز دارد، قرار گرفتن در معرض نیکوتین باعث کاهش ایمنی و سطوح دفاعی بدن می شود که مانع از روند بهبودی می شود.

نیکوتین و استعمال دخانیات همچنین مانع از فرآیند جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت دندانی می‌شوند و از احاطه آن توسط استخوان به ایمپلنت جلوگیری می‌کنند و خون و اکسیژن رسانی به استخوان را برای بهبودی کاهش می‌دهند. بر اساس بررسی های بالینی، افراد سیگاری نسبت به افراد غیرسیگاری بیشتر احتمال دارد که شکست استخوانی را تجربه کنند.

آیا سیگار بر روی ایمپلنت تاثیر منفی می گذارد ؟

طبق مطالعات انجام شده میزان درصد شکست ایمپلنت و بروز عوارض در افراد سیگاری، ۱۴۰ درصد ( حدود ۲ الی ۳ برابر ) بیشتر از افراد دیگر است.

بعد از ایمپلنت دندان تا چند روز نباید سیگار و قلیان کشید؟

بهتر از است تا ۵ روز بعد از جراحی مصرف سیگار را به طور کامل قطع کنید تا محل جراحی به خوبی ترمیم شود و تا چند ماه اول مصرف سیگار خود را به حداقل برسانید.

آیا ویپ برای ایمپلنت ضرر دارد ؟

ویپ یا همان سیگار الکترونیک از سیگار ضرر کمتری برای ایمپلنت دندان دارد اما تاثیرات آن نیز بر روی افزایش درصد بروز عارضه را افزایش می دهد و باید تا ۲ الی ۳ ماه، مصرف آن را به حداقل برسانید.

چگونگی انجام کاشت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

افرادی که در روز به صورت بسیار کم یعنی در حدود ۱۰ نخ و یا کمتر از سیگار استفاده می کنند کاشت ایمپلنت در این افراد به نسبت افرادی که مصرف بیشتری دارند محتمل تر است.

چگونگی انجام کاشت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری
چگونگی انجام کاشت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

با این حال، کسانی که بیشتر مصرف می کنند، ابتدا باید قبل از انجام جراحی ایمپلنت، سیگار خود را کاهش دهند. همچنین در افراد سیگاری زمان جوش خوردن پایه ایمپلنت دندان  بیشتر است، بنابراین اگر ۴ ماه صبر کنیم تا ایمپلنت در فک بالا جوش بخورد، در این افراد باید ۵ تا ۶ ماه صبر کنیم.

یافته جالب دیگر این است که افراد سیگاری دارای مخاط سینوس نازک تری هستند که باعث می شود عمل جراحی لیفت سینوس با مشکل انجام شود و احتمال سوراخ شدن غشای سینوس نیز وجود دارد.

کاشت ایمپلنت و کشیدن دندان همزمان در افراد سیگاری توصیه نمی شود زیرا کشیدن دندان  حفره خشکی ایجاد می کند که منجر به تحلیل استخوان و شکست ایمپلنت می شود. زمانی که دندان سیگاری باید کشیده شود، دو تا سه ماه بعد باید ایمپلنت گذاشته شود. اگر بعد از کشیدن دندان حفره قابل توجهی ایجاد شود، باید چهار ماه بعد یک فیکسچر نصب شود.

بهتر است ابتدا ترمیم استخوان و کاشت ایمپلنت چهار ماه بعد در افراد سیگاری انجام شود تا اینکه هر دو روش به طور همزمان انجام شوند.

مراقبت های ایمپلنت در افراد سیگاری

با این حال، اگر می خواهید در طول یک روش موفقیت آمیز ایمپلنت دندان سیگار بکشید، باید دستورالعمل های زیر را رعایت کنید:

  1. در قدم اول برای سلامت خود و عدم شکست ایمپلنت خود، سیگار کشیدن را ترک کنید.
  2. در مورد سیگار کشیدن و استفاده از تنباکو قبل و بعد از جراحی ایمپلنت دندان با دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت دندان خود صحبت کنید و به توصیه های داده شده توجه زیادی داشته باشید.
  3. حداقل دو ماه بعد از ایمپلنت دندان و ۱۰ روز بعد از عمل سیگار را ترک کنید.
  4. مرتباً دندان های خود را مسواک بزنید و از دهان شویه هایی استفاده کنید که مخصوص افراد سیگاری طراحی شده است.
  5. معاینات روتین دندان یا ایمپلنت را با دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت برنامه ریزی کنید.

عوارض احتمالی ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

سیگار کشیدن پس از جراحی ایمپلنت دندان، خطرات و مشکلات متعددی از جمله شکست ایمپلنت را به همراه دارد. شکست ایمپلنت خطری برای افراد سیگاری است.

عوارض احتمالی ایمپلنت دندان در افراد سیگاری
عوارض احتمالی ایمپلنت دندان در افراد سیگاری

در واقع، این افراد شانس بیشتری نسبت به غیرسیگاری‌های معمولی دارند که ایمپلنت‌هایشان پس از جراحی با هم ترکیب نشود. در این افراد، احتمال تشکیل نشدن پودر استخوان به استخوان بیشتر است و عمل پیوند استخوان با عوارض بیشتری همراه است.

سیگار کشیدن پس از جراحی ایمپلنت دندان ممکن است اثرات مضری بر طول عمر و روند بهبود ایمپلنت داشته باشد. موارد زیر برخی از اشکالات احتمالی برای سیگاری هایی که کاشت ایمپلنت دندان و سیگار می کشند آورده شده است:

کاهش طول عمر ایمپلنت

سیگار کشیدن پس از دریافت ایمپلنت دندان ممکن است باعث کاهش ماندگاری ایمپلنت شود. سیگار کشیدن پس از جراحی ایمپلنت دندان، خطر افتادن یا ناپایدار شدن ایمپلنت را افزایش می‌دهد و نیاز به روش دیگری دارد.

عفونت

سیگار کشیدن پس از جراحی ایمپلنت دندان ممکن است سیستم ایمنی فرد سیگاری را تضعیف کند و خطر عفونت را افزایش دهد. بافت اطراف ایمپلنت ممکن است به دلیل عفونت آسیب ببیند.

عدم اتصال به استخوان

سیگار کشیدن پس از کاشت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری ممکن است احتمال موفقیت آمیز بودن استخوان را کاهش دهد. سیگار باعث اختلال در گردش خون و اکسیژن در مجاورت ایمپلنت می شود و به طور بالقوه منجر به ادغام ناموفق با استخوان می شود.

سیگار کشیدن در طول این دو تا سه ماه ممکن است باعث از کار افتادن ایمپلنت دندان یا عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک شما شود. یکی از مهمترین نکات در مورد کشیدن سیگار این است که در روز های اول کاشت ایمپلنت دندان به دلیل برش لثه دهان شما بسیار مستعد عفونت می باشد کشیدن سیگار در این بازه زمانی ابتلا به عفونت را در دهان شما چند برابر می کند.

منابع : smoking and dental implants ، smoking-and-dental-implants

مقالات محبوب

هزینه ایمپلنت دندان

در این مقاله می توانید با قیمت انواع ایمپلنت دندان اعم از دیجیتال، کامل، فوری آشنا شوید و همچنین از شرایط اقساط مرکز ایمپلنت نیز مطلع شوید.

هزینه لمینت دندان

لمینت دندان بهترین درمان برای زیباسازی طرح لبخند شناخته می شود و به شما لبخند هالیوودی را هدیه می دهد. اگر قصد انجام لمینت دندان را دارید با ما همراه باشید تا از هزینه لمینت دندان و پاسخ به سوالات هر واحد لمینت چقدر است ؟ ، لمینت واحدی چند؟ مطلع شوید.

هزینه کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک درمان زیبایی محبوب است که به وسیله آن می توانید یک لبخند زیبا و بدون نقص داشته باشید. در این مقاله به بررسی کامل قیمت کامپوزیت دندان می پردازیم. با ما همراه باشید تا قبل از انجام کامپوزیت دندان با تمام مواردی که باید در نظر بگیرید، آشنا شوید.

قیمت ایمپلنت فول موس و کامل

در صورتی که تمام دندان های یک فک یا دو فک خود را از دست داده اید، ایمپلنت کامل برای شما مناسب می باشد. در این مقاله به بررسی قیمت انواع ایمپلنت کامل می پردازیم.

قیمت ایمپلنت دیجیتال

در ایمپلنت دیجیتال از عکس و فناوری های سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود و این شبیه سازی باعث دقت بالای کاشت ، حداقل ریسک ، برش و خونریزی شود.

قیمت ایمپلنت کره ای

ایمپلنت های کره ای یکی از انواع ایمپلنت هایی هستند که در کنار کیفیت خوب، هزینه بسیار مناسبی دارند و در این مقاله می توانید با قیمت انواع برند ایمپلنت کره ای آشنا شوید.

    دیدگاه ها

ثبت دیدگاه

مشاوره مجازی رایگان

Blank Form (#3)

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز ایمپلنت می باشد.