کاشت ایمپلنت دندان یکی از روش های درمانی است که جدیدا طرفداران زیادی دارد و بهترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد ولی بعضی ها به خاطر درد و جراحی سراغ این روش نمی روند. درد کاشت دندان طبیعی است

عمل جراحی کاشت دندان یک روش جراحی است و دندانپزشک شما به منظور قرار دادن ایمپلنت برشی در استخوان فک شما ایجاد می کند. با این حال قبل از این اتفاق ناحیه با بی حسی بی حس می شود ، بنابراین در حین عمل جراحی نباید احساس درد کنید. ممکن است احساس فشار یا تماس کنید اما بی حس کننده کار خود را انجام می دهد تا در حین کار روی دهان احساس درد نکنید.
بعد از ایمپلنت چند روز درد داریم ؟
در پاسخ به سوال درد بعد از ایمپلنت چند روز طول میکشد؟ باید گفت درد ایمپلنت دندان بعد از گذشت 1 الی 3 روز کاهش پیدا کرده و در حدود چند هفته کاملا از بین می رود.
زمانی که درد بیش از حد تحمل بیمار باشد باید به دندان پزشک مراجعه کند تا علت درد را پی ببرد در صورتی که ایمپلنت دچار عفونت شده باشد، باعث ایجاد مشکل در جوش خوردن با حتی خرابی بقیه دندان ها شود به همین دلیل به صورت دوره ایی باید توسط متحصص ایمپلنت چک شوید. درد ایمپلنت به صورت موقت بوده و دائمی نمی باشد و بعد از مدت زمانی که ایمپلنت با استخوان فک جوش بخورد از میزان درد کاسته شده و به مرور از بین میرود معمولا مدت زمان درد بعد از کاشت ایمپلنت در حدود 10 الی 15 روز میباشد و بستگی به سن بو شرایط بیمار دارد.
دلایل درد ایمپلنت دندان بعد از 3 الی4 ماه
درد کاشت دندان در این مرحله می تواند توسط تعدادی از عوامل از جمله ضعف خونرسانی به محل ، عفونت ، آسیب به بافت یا اعصاب شما ، بارگذاری بیش از حد ایمپلنت یا بیماری خود ایمنی ایجاد شود. ضروری است در اسرع وقت با دندانپزشک خود تماس بگیرید
روش های کاهش درد ایمپلنت دندان
استفاده از پک های یخ برای کاهش درد
در طی چند روز اول به خصوص در روز اول با استفاده از پک های یخ می توانید دردی که توسط کاشت ایمپلنت دندان به وجود می آید را از بین ببرید. استفاده از کیسه یخی در منطقه ایی که احساس درد هست باعث کاهش سرعت ایجاد درد می شود.
شست وشو با محلول های ضد عفونی
دهان خود را با محلول های ضد عفونی کنده مخصوص دهان شست و شو بدهید که جلوی به وجود اومدن میکروب در دهان و باکتری در دهان رو بگیرد. ، هنگام شستشو ممکن است باعث به وجود آمدن سوزش و یا کمی درد شود ولی در کل روند بهبودی را تسریع می بخشد.
استفاده از مسکن
با نظر و تجویز پزشک میتوان از دارو های مسکن استفاده کرد تا درد به میزان زیادی کاهش پیدا کرد. استفاده خودسرانه و بدون مشورت پزشک باعث ایجاد مشکلات می شود پس حتما با پزشک خود در ارتباط باشید.
عوامل ایجاد درد بعد از ایمپلنت دندان
دردی که یک سال یا بیشتر پس از انجام این عمل شروع می شود می تواند در اثر گرفتگی یا ساییدگی دندان ها ، ایجاد مشکلات در بهداشت دندان شما ، سیگار کشیدن شدید ، عفونت یا استخوان ناکافی باشد.

عفونت
در هر جراحی ممکن است عفونت ایجاد شود ولی با استفاده از آنتی بیوتیک و مراقبت و رعایت بهداشت جلوی عفونت گرفته میشود.
اگر عفونت در دهان شما ایجاد شریعا به پزشک مراجعه کرده تا جلوی عفونت گرفته شود.
فشار
فشار عدی و روزمره نمیتواد باعث آسیب به ایمپلنت شود اما اگرضربه شدید و یا با گاز زدن چیزهای سفت مانند استخوان یا پوست پسته باعث ایجاد فشار در ناحیه ایملنت و در زیادی ایجاد میشود
بهداشت دندان ها
دهان و دندان باید هر روز تمیز شوند و از انجا که هر گونه مواد غذایی باعث ایجاد باکتری در اطراف ناحیه ایمپلنت شده می شود میتواند ایجاد عفونت شده. مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان شویه ها و مراجعه به دندانپزشک به طور منظم از مهمترین کارهایی است که باید انجام دهید که احتمال احساس درد در اطراف ناحیه ایمپلنت را کاهش دهد.
پیچ شل
این امکان وجود دارد که پیچ داخل ایمپلنت دندان در طی روند بهبودی شل شود. اگر این اتفاق بیفتد می تواند ناراحتی ایجاد کند. برای تسکین شما نیاز به حذف ، تمیز کردن و مجددا نصب مجدد است.
یک کاشت شل
اگر استخوان کافی ندارید یا اگر کاشت بیش از حد است ، میتواند ایمپلنت شل شود و در نتیجه ناراحتی ایجاد می شود. تنها راه حل در اینجا برداشتن و نصب مجدد ایمپلنت است.
نارسایی ایمپلنت
اگر کاشت شما ادغام نشود بدن شما آن را رد می کند. این باعث شل شدن آن می شود و تا زمانی که از بین برود می تواند ناراحت کننده باشد.
آسیب عصبی
اگرچه این بیماری غیر معمول است ، اما ممکن است در طی جراحی آسیب عصبی رخ دهد. این یا می تواند توسط مته دندانپزشک ایجاد شود یا با قرار دادن ایمپلنت خیلی نزدیک به عصب.
استعمال دخانیات
سیگار کشیدن باعث پس زدن ایمپلنت می شود و فرآیند بهبود را با تاخیر مواجه میکند.
یک هفته پیش از جراحی ایمپلنت و حداقل دو ماه بعد از کاشت ایمپلنت سیگار کشیدن ممنوع است،
داروها
مصرف برخی داروها احتمال پس زدن ایمپلنت را افزایش میدهد، حتما قبل از اقدام به جراحی ایمپلنت، در مورد همهی انواع داروهایی که مصرف میکنید با جراح صحبت کنید، چه داروهایی که برای بیماریتان تجئیز شده و یا به صورت خودسرانه مصرف می کنید.
بیماری بیمار
اگر دارای بیماری خودایمنی، روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان یا دیابت هستید احتمال پس زدن ایمپلنت وجود دارد، چون سرعت بهبود کاهش پیدا میکند. وقتی سرعت بهبود آرام باشد، فرآیند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان هم کند انجام میشود یا اصلاً انجام نمیشود. طی این فرآیند، ایمپلنت به استخوان فک جوش میخورد یا با آن یکپارچه میشود، و در صورتی که چنین اتفاقی نیفتد،ایمپلنت در جای خود قرار نمیگیرد و باعث ایجاد درد و عفونت خواهد شد