کاشت دندان چیست ؟
امروزه افراد بسیار زیادی هستند که از روش کاشت ایمپلنت دندان برای جایگزینی و پر کردن جای خالی دندان خود استفاده کردهاند. کسانی که تجربه این روش را دارند میدانند که این جراحی نیز مانند دیگر جراحی های دندان و بافت های دیگر نیاز به بریده شدن و ایجاد شکاف درون بافت لثه و بافت استخوان را نیاز دارد. پس از آنکه جراحی کاشت ایمپلنت انجام شد دندانپزشک جهت جوش خوردن و بهبود هر چه سریع تر بافت های نرم مثل بافت لثه آن را بخیه میزند که بخیه های ایمپلنت به دو صورت جذبی و غیر جذبی انجام میشود. اگر شما از بخیه ایمپلنت غیر جذبی استفاده نمائید در روزی که برای کاشت ایمپلنت به پزشک مراجعه کردید پزشک روز موعود برای کشیدن بخیه را به شما اطلاع داده و مشخص میکند.
تعیین کردن این روند درمانی قطعا به نوع جراحی و تشخیص شرایط بدنی شما دارد به همین علت برای همه افراد یکسان نمیباشد. اگر میخواهید روند درمانی شما به خوبی انجام شود و ناحیه زخم شده به سرعت بهبود یابد بهتر است همه دستورات مراقبتی پزشک را به موقع و تک به تک انجام دهید تا پروسه درمان شما به خوبی انجام شود. مدت زمانی که باید بخیه بر روی محل جراحی باقی بماند رابطه کاملا مستقیمی با محل کاشت ایمپلنت دندان، نوع عمل جراحی و نوع بخیهای که استفاده میشود دارد.
بخیه های ایمپلنت
اما در برخی از جراحی ها کاشت ایمپلنت دندان به صورتی انجام میشود که متخصص ایمپلنت تشخیص میدهد از بخیه جذبی استفاده نماید و این روند بدین صورت است که بخیه ها در بافت دهانی بیمار حل شده و دیگر نیازی به مراجعه مجدد به پزشک جهت کشیدن بخیه ها وجود ندارد.

بخیه هایی که به صورت جذبی هستند که به مرور جذب بافت دهان بیمار میشوندکه اغلب دو هفته به طول می انجامد. اما برای افرادی که از بخیه غیر جذبی استفاده میکنند این سوال پیش میآید که پس از چه مدتی باید بخیه ها را بکشند؟ اغلب افراد نیاز دارند 2 تا 3 هفته بخیه روی لثه آنها باقی بماند و سپس کشیده شود. اما اگر احساس میکنید این بخیه ها موجب ایجاد اذیت و آزاری برای شما شدند بهتر است سریعا به پزشک خود مراجعه کنید تا بررسی های لازم انجام شود و در صورت نیاز برای شما کشیده شود.
طبیعی است پس از کشیدن بخیه کمی خونریزی جزئی داشته باشید که اصلا جای نگرانی ندارد. این خونریزی خفیف ممکن است به مدت یک ماه ادامه دار باشد اما کاملا استاندارد و نرمال است. هدف از بخیه زدن لثه نگه داشتنبافت لثه در کنار هم و بهبود سریع آن است و بخیه میتواند از تورم و ایجاد عفونت در ناحیه ای که جراحی شده است جلوگیری کند و به جوش خوردن آن ناحیه کمک کند. برای کمک کردن به جذب سریعتر و مراقبت از بخیه ایمپلنت میتوانید روزانه کمی آب ولرم و نمک قرقره کنید که تاثیر بسیار بالایی به خصوص برای بخیه های جذبی دارد.
مطالبی که در این مقاله مطالعه خواهید کرد طبق سر فصلهای زیر به شما ارائه میگردد:
- آشنایی با مراقبت از بخیه های ایمپلنت
- دلیل بخیه زدن لثه پس از ایمپلنت
آشنایی با مراقبت از بخیه های ایمپلنت
استفاده از بخیه بعد از جراحی کاشت ایمپلنت دندان با هدف پایداری و بهبود بافت نرم لثه انجام میشود. طبیعی است که پس از هر بار جراحی نیاز به بخیه زدن برای تکمیل روند جراحی است. بهتر است پس از بخیه یکسری مراقبت های لازم از بخیه ایمپلنت انجام شود تا روند درمانی به صورت کاملا طبیعی و سریع انجام شود. در ادامه برخی مراقبت های لازم پس از بخیه ایمپلنت را شرح میدهیم.
از آنتی بیوتیک پس از بخیه استفاده کنید.
بهتر است پس از کاشت ایمپلنت دندان به تعداد کافی و با دستوری که پزشک برای شما تجویز میکند از آنتی بیوتیک استفاده نمائید. وظیفه آنتی بیوتیک جهت جلوگیری از ابتلا به عفونت در اطراف بخیه روی لثه و پایه ایمپلنت است که درون استخوان فک قرار گرفته است. دوز تجویز شده باید تا انتهای دوره به صورت کامل مصرف شود مگر آنکه در دوره استفاده از آن دچار سوزش یا خارش در آن ناحیه شده باشید که لازم است مصرف آنتی بیوتیک را قطع کرده و به پزشک خود مراجعه کنید.
بخیهها را به خوبی مسواک بزنید.
رعایت بهداشت دهان و دندان پس از عمل جراحی ایمپلنت بسیار مهم و حائز اهمیت است. پس از 24 ساعت بعد از کاشت ایمپلنت دندان بهتر است ناحیه ایمپلنت شده را مسواک بزنید. البته استفاده از آب نمک میتواند کمک بسیار زیادی در سریعتر شدن روند بهبودی و جلوگیری از ایجاد عفونت داشته باشد. استفاده از دهانشویه هایی که دارای هیدروژن پر اکسید باشند نیز به مدت 14 روز ممنوع بوده و بهتر است مسواک را با شدت و مستقیم بر روی بخیه ها نکشید زیرا فشار بیش از حد و زیاد ممکن است موجب پاره شدن مجدد لثه شما شود.
از سیگار کشیدن دوری کنید.
پس از کاشت ایمپلنت دندان هرگز اقدام به کشیدن سیکار و استعمال هرگونه دخانیات نداشته باشید زیرا میتواند فرآیند بهبودی و ریکاوری لثه شما را با مشکل روبرو کند و روند بهبودی شما را کند تر کند. همچنین استفاده از سیگار میتواند احتمال ابتلا به عفونت و شکست در ایمپلنت را افزایش داده و نیاز به پیوند استخوان را در شما تشدید کند به همین علت پیش از ایمپلنت و پس از ایمپلنت بهتر است از کشیدن سیگار پرهیز کنید. طی تحقیقاتی که انجام شده است افرادی کهسیگار میکشند درصد بسیار بالایی احتمال پاره شدن بخیه ها را تجربه میکنند.
انجام فعالیت های سنگین پس از بخیه زدن ممنوع است.
در صورتی که بخیه های شما جذبی باشد تقریبا دو هفته و اگر غیر جذبی باشد نیاز است که به مدت حداقل یک ماه از انجام هرگونه فعالیت بدنی سنگین بپرهیزید. سه روز اول پس از کاشت ایمپلنت دندان بسیار حائز اهمیت است و بهتر است به محل ایمپلنت شده فشار زیاد وارد نکنید تا از پارگی بخیه جلوگیری کنید. در فعالیت های سنگین ممکن است ضربه به ناحیه ایمپلنت شده شما وارد شود که میتواند روند بهبودی ایمپلنت را با مشکل روبرو کند.
دلیل بخیه زدن لثه پس از ایمپلنت
ممکن است برای هر کسی که میخواهد این روش را انجام دهد سوالباشد که دلیل بخیه زدن لثه پس از کاشت ایمپلنت چیست؟

پاسخ این است که برای انجام کاشت ایمپلنت درون استخوان فک باید بافت لثه شکاف داده شود تا دسترسی خوبی به استخوان فک بیمار به وجود آید به همین ترتیب پس از انجام ایمپلنت دو طرف لثه به وسیله بخیه در کنار هم قرار میگیرند و روند بهبودی را طی میکنند تا به خوبی به یکدیگر جوش بخورند. بخیه به بافت نرم لثه کمک میکند تا روند بهبودی را به خوبی طی کند و به خوبی جوش بخورد.
یکی دیگر از دلایلی که پس ازکاشت ایمپلنت نیاز به بخیه زدن داریم این است که بخیه میتواند بافت لثه را کاملا نزدیک به استخوان در زیر فک نگهدارد و در راستای این امر میتواند از استخوان فک و پایه ایمپلنت به خوبی حفاظت کند و اجازه ندهد هر گونه اجسام خارجی، باکتری، میکروب و گرد و غبار وارد ناحیه جراحی شده شوند.
از دیگر مزایای بخیه زدن پس از کاشت ایمپلنت میتوان به جلوگیری از خونریزی شدید اشاره نمود. دکتر میتواند با استفاده از بخیه میزان خون ریزی پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت را کاهش داده و به تشکیل لخته خونی کمک کند تا روند خونریزی کاهش یابد و ترمیم به خوبی انجام شود.