ایمپلنت دندان، درمانی بسیار محبوب است که افراد بسیار زیادی از آن استفاده می کنند که یکی از مراحل اصلی آن جراحی می باشد و در آن از بخیه استفاده می شود. ما در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف بخیه ایمپلنت می پردازیم.
بخیه ایمپلنت چیست؟
پزشک معالج برای قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک مجبور به برش لثه ها می باشد که بعد از آن به وسیله بخیه این لثه ها را دوباره می بندد. به اصطلاح به نخ مورد استفاده در این درمان بخیه ایمپلنت می گویند.
هدف استفاده از بخیه ایمپلنت چیست؟
شاید برای شما سوال شود که چرا لثه را بعد از کاشت پایه ایمپلنت دوباره می بندن و از بخیه استفاده می کنند. در حقیقت بخیه ایمپلنت روند بهبودی و جوش خوردن بافت نرم لثه را به صورت چشم گیری تسریع می کند.
انواع بخیه ایمپلنت
باید بگوییم همانند ایمپلنت های دندان که انواع متفاوتی دارند، پزشک معالج شما نیز می تواند بر اساس شرایط درمانی شما از بخیه های متفاوتی استفاده کند که در ادامه انواع آن را به شما معرفی می کنیم.
بخیه ایمپلنت جذبی
همانطور که از نام این بخیه مشخص است پس از گذشت دو الی سه هفته، طی فرایندی خاص تجذیه می شود و دیگر شما نیازی به کشیدن بخیه ایمپلنت نخواهید داشت. البته فرایند جذب کامل این بخیه ممکن است چند ماه طول بکشد.
بخیه ایمپلنت غیر جذبی
این نوع از بخیه ها عادی می باشند و به صورت معمول بیماران با آنها آشنایی کامل دارند. در حقیقت مقاومت این نوع بخیه از نوع جذبی بسیار بیشتر است. لازم به ذکر است که معمولا مقاومت این بخیه ها به صورت کششی، حداقل ۶۰ روز می باشد.
آیا کاشت ایمپلنت دندان نیاز به بخیه دارد؟
شاید برای شما جالب باشد که بدانید بخیه ایمپلنت دندان یکی از مواردی اصلی این درمان است اما همیشگی نیست و در هر حالتی استفاده نمی شود. پس در پاسخ به این سوال می توان گفت: لزومی بر استفاده از بخیه در ایمپلنت دندان نیست.
ایمپلنت دندان بدون بخیه چیست؟
شاید جالب باشد که بدانید با گذشت زمان و افزایش سطح تکنولوژی، انواع متفاوتی از ایمپلنت دندان ارائه شده است که در برخی از آنها، از بخیه برای انجام این درمان استفاده نمی شود که آنها به شرح زیر هستند:
- ایمپلنت دیجیتال
- ایمپلنت پانچ
کشیدن بخیه ایمپلنت درد دارد؟
باید بگوییم که از کشیدن بخیه نترسید زیرا درد خاصی را احساس نمی کنید و این مرحله درد ندارد حتی نیاز به استفاده از بی حسی نیز نمی باشد. درد کشیدن بخیه ایمپلنت بیشتر شبیه به قلقلک می باشد.
سفید شدن روی بخیه ایمپلنت
سفید شدن بخیه ایمپلنت در حالت معمول به دلیل تجمع پلاک دندانی یا عفونت می باشد به همین دلیل بهتر است در صورت سفید شدن بخیه ی ایمپلنت با پزشک خود در ارتباط باشید تا بتواند شرایط شما را بررسی نماید.
دلیل سفید شدن روی بخیه ایمپلنت
در حقیقت سفید شدن بخیه ایمپلنت می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد اما محتمل ترین آنها می تواند به علت التهاب یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ها باشدکه در نهایت باعث عفونت می شوند.
چه مواردی را در هنگام کشیدن بخیه ایمپلنت رعایت کنیم؟
در حقیقت باید بگوییم که کشیدن بخیه ایمپلنت امری بسیار عادی در این درمان می باشد اما بهتر است در هنگام کشیدن بخیه بی حرکت بمانید و از حرف زدن به صورت جدی پرهیز کنید تا تمام مراحل به صورت عادی پیش برود.
شل شدن بخیه ایمپلنت
در حقیقت دلیل شل شدن بخیه ایمپلنت در حالت عادی آن است که پس از مدتی ارتباط بافت لثه، استخوان و ایمپلنت با یکدیگر مستحکم تر می شود و دیگر نیازی به استفاده از بخیه نمی باشد. در این زمان بافت لثه بخیه را پس می زند و بیمار احساس شلی در بخیه می کند.
شل شدن زود هنگام بخیه ایمپلنت
بخیه ایمپلنت در برخی از موارد زودتر از موعد شل می شود و این موضوع باعث خواهد شد تا روی زخم شما باز شود و مقداری شما را آزار بدهد. در این شرایط به شما پیشنهاد می کنیم تا به پزشک خود مراجعه نماید تا شما را مورد معاینه قرار دهد.
مرحله بعد از کشیدن بخیه ایمپلنت
همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد، انواع متفاوتی از ایمپلنت دندان وجود دارد به همین دلیل نمی توان به صورت دقیق گفت که پزشک معالج بعد از کشیدن بخیه های ایمپلنت چه مرحله ای را انجام می دهد. اما به صورت معمول شما دوران نقاهت را طی می کنید و پس از آن نوبت به قالب گیری خواهد رسید که بخشی از مراحل ایمپلنت می باشند.
مراقبت از بخیه ایمپلنت
پس از اینکه پزشک معالج، لثه های شما را بخیه زد باید مراقبت های مخصوصی را رعایت کنید تا بخیه ایمپلنت زودتر از موعد شل نشود و شما دچار عوارض این درمان نشوید. مراقبت های بخیه ایمپلنت به شرح زیر است:
- از هرگونه فعالیت های سنگین تا یک هفته بپرهیزید
- از استعمال دخانیات پرهیز کنید.
- بخیه ها را مسواک بزنید.
دیدگاه ها