امروزه، با پیشرفت علم دندانپزشکی، روشهای مختلفی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته ارائه شده است. یکی از این روشها، کاشت مینی ایمپلنت است که به دلیل مزایای فراوان، به سرعت در حال محبوبیت یافتن است. در این مقاله، به بررسی جامع مینی ایمپلنت، کاربردها، مزایا، معایب و مراقبتهای پس از کاشت آن میپردازیم.
مینی ایمپلنت چیست ؟
مینی ایمپلنتها، همانند ایمپلنتهای معمولی، پیچهای کوچکی هستند که در استخوان فک کاشته میشوند اما تفاوت اصلی آنها در اندازه است و مینی ایمپلنتها بسیار کوچکتر از ایمپلنتهای معمولی بوده و قطر آنها بین ۱٫۸ تا ۳٫۳ میلیمتر است و بیشتر در پروتز های ثابت دندان استفاده می شوند.
مزایای مینی ایمپلنت دندان چیست؟
مینی ایمپلنت های دندانی را می توان برای جایگزینی یک دندان از دست رفته، چندین دندان یا برای تثبیت دندان مصنوعی استفاده کرد.
این نوع ایمپلنت ها مزایای احتمالی زیادی دارند، از جمله:
- جراحی کم تهاجمی: مینی ایمپلنت های دندانی را می توان با استفاده از یک بی حس کننده موضعی قرار داد. این روش معمولاً نسبت به ایمپلنتهای دندان سنتی کمتر تهاجمی است و ممکن است کمتر دردناک باشد.
- زمان بهبودی سریعتر: اندازه کوچک و روش کم تهاجمی که برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی کوچک استفاده می شود به این معنی است که بسیاری از افراد سریعتر بهبود می یابند.
- هزینه کمتر: هزینه کاشت مینی دندان ممکن است متفاوت باشد. اما آنها اغلب ارزان تر از ایمپلنت های دندانی سنتی هستند.
- بدون نیاز به پیوند استخوان: افرادی که توده فک کافی برای حمایت از ایمپلنت های دندانی سنتی ندارند، اغلب باید قبل از کاشت ایمپلنت، پیوند استخوان فک را انجام دهند. پیوند استخوان ممکن است تا یک سال طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد. استفاده از مینی ایمپلنت های دندانی می تواند از نیاز به پیوند استخوان جلوگیری کند.
- نتایج سریعتر: ایمپلنت های دندانی سنتی نیاز به چندین ویزیت دارند. این به این دلیل است که تا زمانی که فک و لثه بهبود نیافته اند، نمی توان دندان های جایگزین را روی پیچ های کاشت دندان سنتی قرار داد. با این حال، اغلب میتوان دندانهای جایگزین را در همان روز کاشت روی مینی ایمپلنتهای دندان قرار داد.
- می تواند در نواحی کوچکتر دهان شما قرار گیرد. مینی ایمپلنت های دندان اغلب انتخاب بهتری برای جایگزینی دندان های کوچک یا قرار گرفتن در دهانه های باریک و همچنین برای افرادی با فک های کوچک هستند.
- قرار دادن و تعمیر آن کمتر دردناک است. اندازه کوچک مینی ایمپلنت ها باعث می شود که هم جایگذاری و هم ترمیم آن نسبت به ایمپلنت های دندان سنتی کمتر دردناک باشد.
- از افتادگی صورت جلوگیری می کند. یک مینی ایمپلنت در استخوان فک شما قرار می گیرد و به دندان ها و فک شما اجازه می دهد محل قرارگیری و اندازه قبلی خود را حفظ کنند.
معایب مینی ایمپلنت
اگرچه مینی ایمپلنت ها مزایایی دارند اما ممکن است که معایبی هم داشته باشند. ایمپلنت های مینی دندان دارای معایبی هستند. از جمله آنها عبارتند از:
- ثبات کمتر
در مقایسه با ایمپلنتهای دندان معمولی، پایداری کمتری دارند. آنها فرآیند یکپارچه سازی استخوانی را انجام نمی دهند و برای ثبات بیشتر به حفظ فیزیکی متکی هستند.
- دندان قروچه
اگر دندان قروچه دارید، مینی ایمپلنت های دندان تحت فشار از بین می روند. اما می توان با استفاده از نایت گارد از این موضوع جلوگیری کرد.
- استخوان فک سالم
حتی اگر مقدار استخوان کمتری مورد نیاز است، همچنان باید یک استخوان فک سالم در مکان های مناسب با ارتفاع استخوان کافی برای تطبیق با طول مینی ایمپلنت ها داشته باشید.
چه کسی کاندیدای مناسب برای مینی ایمپلنت دندان است؟
مینی ایمپلنت های دندانی برای همه، به خصوص کودکان یا افرادی که دهانشان به طور کامل رشد نکرده است، مناسب نیست. این به این دلیل است که ایمپلنت می تواند با رشد استخوان توسط استخوان احاطه شود.
آنها همچنین برای افرادی که دندان قروچه می کنند مناسب نیستند. افرادی که دارای شرایط سلامتی خاصی هستند نیز معمولا نمی توانند ایمپلنت های دندانی کوچک دریافت کنند، از جمله:
- دیابت
- بیماری عروقی
- هموفیلی و سایر شرایط لخته شدن
- بیماری استخوان
- پریودنتیت
- شرایطی که بر بهبود زخم یا استخوان تأثیر می گذارد
برخی از عوامل سبک زندگی و داروها نیز می توانند بر توانایی شما برای کاشت مینی ایمپلنت دندان تأثیر بگذارند، از جمله اگر شما:
- سیگاری هستید
- بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی کنید
- هر گونه داروی ضد انعقاد مصرف کنید
- هر دارویی که روند بهبودی استخوان را کند می کند را مصرف کنید
- در حال دریافت شیمی درمانی یا پرتودرمانی هستید
مینی ایمپلنت به اندازه ایمپلنت های معمولی به تراکم استخوان فک نیاز ندارد، اما مقداری تراکم استخوان مورد نیاز است. این بدان معناست که اگر بیماری لثه و تحلیل استخوان شدید داشته باشید، ممکن است کارایی نداشته باشند. افرادی که لثه های آنها فرورفته یا آسیب دیده است نیز ممکن است نتوانند از مینی ایمپلنت پشتیبانی کنند.
کاربرد مینی ایمپلنت چیست؟
- ثابت کردن پروتزهای دندانی: مینی ایمپلنتها میتوانند برای ثابت کردن پروتزهای دندانی مانند پروتزهای کامل یا پارسیل استفاده شوند. این امر باعث میشود پروتزها محکمتر شده و بیمار احساس راحتی بیشتری داشته باشد.
- حمایت از دندانهای مصنوعی: مینی ایمپلنتها میتوانند برای حمایت از دندانهای مصنوعی و جلوگیری از حرکت آنها استفاده شوند.
- ارتودنسی: در برخی موارد، از مینی ایمپلنتها برای اعمال نیروی اضافی در درمان ارتودنسی استفاده میشود.
- جایگزینی دندانهای از دست رفته: در مواردی که استخوان فک بیمار ضعیف باشد، مینی ایمپلنت میتواند به عنوان جایگزینی برای ایمپلنتهای معمولی استفاده شود.
لازم به ذکر است که تنها دندانپزشک با بررسی و معاینه دقیق می تواند به شما بگوید که از ایمپلنت های سنتی یا مینی ایمپلنت استفاده کنید.
قیمت مینی ایمپلنت
قیمت مینی ایمپلنت ها بستگی به تعداد واحد های ایمپلنت، شرایط عمومی بیمار، برند مینی ایمپلنت و مواردی از این قبیل می باشد. اما به صورت کلی هزینه مینی ایمپلنت ها از حدود قیمت ۸٫۰۰۰٫۰۰۰ الی ۱۵٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان بدونه در نظر گرفتن روکش می تواند متغیر باشد.
با این حال ، فقط به دلیل اینکه مینی ایمپلنت ها به طور قابل توجهی ارزان تر هستند ، این بدان معنی نیست که کیفیت روش یا جایگزینی کمتر از کاشت های سنتی است. این فقط یک فرایند متفاوت برای یک وضعیت متفاوت است.
طول عمر مینی ایمپلنت ها
مینی ایمپلنت یک راه حل طولانی مدت نیستند و طول عمر آن ها کمتر از ایمپلنت های معمولی باشد. اگر می خواهید طول عمر درمان شما بالاتر باشد ، بهتر با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بهترین طرح درمان را برای شما انتخاب کند .
طول عمر مینی ایمپلنت ها بسته به عوامل مختلفی متفاوت است ، که شامل موارد زیر است:
- پوکی استخوان یا سایر بیماری های استخوانی
- سیگار کشیدن
- عدم مراقبت از ایمپلنت
- سوء مصرف الکل یا مواد
اما نکته آخر این است که هر دهان متفاوت است. دو نفری که در همان روز یک مینی ایمپلنت دریافت می کنند ، ممکن است طول عمر متفاوتی را در ایمپلنت خود تجربه کنند.
تفاوت مینی ایمپلنت با ایمپلنت های معمولی
- سایز فیکسچر
اصلی ترین تفاوت ایمپلنت های سنتی با مینی ایمپلنت دندان در سایز فیکسچر می باشد که مینی ایمپلنت ها بسیار کوچک تر از ایمپلنت های معمولی هستند.
- نوع فیکسچر
یکی از تفاوت های دیگر مینی ایمپلنت ها با ایمپلنت های سنتی در نوع فیکسچر آن است فیکسچر مینی ایمپلنت ها به صورت یک تیکه می باشد اما ایمپلنت های سنتی به صورت دو تیکه طراحی شده است.
- جراحی فیکسچر
تفاوت دیگر مینی ایمپلنت ها با ایمپلنت های سنتی در جراحی آن است جراحی مینی ایمپلنت راحت تر و سریع تر از ایمپلنت های سنتی است از این رو جراحی ان درد کمتری نیز داراست.
- و…
پرسش و پاسخ مینی ایمپلنت
مینی ایمپلنت ها برای چه افرادی مناسب است ؟
افراد مناسب برای مینی ایمپلنت افرادی هستند که از سلامت دندان های مناسبی برخوردار هستند و در ناحیه بی دندانی از استخوان کافی برای انجام ایمپلنت های معمولی برخوردار نیستند. همچنین افرادی که دارای دیابت ، سرطان هستند ممکن است دارای مشکلاتی بشوند.
مینی ایمپلنت از تحلیل استخوان فک جلوگیری می کند ؟
مینی ایمپلنت ها نیز از تیتانیوم ساخته شده اند و سازگاری بالایی با بدن انسان دارند. مینی ایمپلنت از لحاظ ساختار شبیه به ایمپلنت های معمولی است و به استخوان فک جوش می خورد. مینی ایمپلنت ها نیز از تحلیل استخوان و خراب شدن شکل فک جلوگیری می کنند.
دیدگاه ها