وقتی حرف از زیبایی چهره و اصلاح طرح لبخند می زنیم قطعا روش هایی هم چون بلیچینگ دندان ، لمینت دندان یا کامپوزیت دندان به ذهن ما می آید. هر سه این روش ها با عنوان درمان زیبایی در حوزه دندان پزشکی مطرح می شوند. هر یک از روش های نام برده شده دارای مزیت ها و عوارض منحصر به فرد خود هستند و نکته ای که همیشه ذهن بیماران را بیشتر مشغول خواهد کرد عوارض آن ها است و در این مقاله قصد داریم هر آنچه نیاز است در رابطه با عوارض بلیچینگ بدانید را برای شما شرح دهیم.
برای کسب اطلاع بیشتر درباره انواع و هزینه بلیچینگ های دندان می توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.
با توجه به قیمت این سه روش محبوب ترین آن ها روش بلیچینگ دندان است به این علت که قیمت بلیچینگ دندان نسبت به دیگر روش ها بسیار مناسب است. اما زمانی که روش بلیچینگ دندان را انتخاب کردید قطعا یکی از مهم ترین مسئله هایی که به آن دقت خواهید کرد عوارض آن است. در حال حاضر همه افراد به دنبال استفاده از روش هایی هستند که دندان هایشان را خوش رنگ و بی نقص کند و بلیچینگ راهی برای رسیدن به این خواسته افراد است.
عوارض بلیچینگ دندان
برای انجام بلیچینگ دندان در هر دو روش دندان در واقع از موادی استفاده می شود که می تواند تاثیر بسیار زیادی بر عوارض جانبی داشته باشد. موادی که به عنوان سفید کننده در این روش استفاده می گردد در دو روش بلیچینگ دارای غلظت متفاوتی است و گاهی موجب ایجاد عوارض برای بیمار خواهد شد.
- آسیب رسیدن به مینای دندان
- تحریک لثه ها
- ایجاد حساسیت در ناحیه دندان ها
البته این عوارض مخصوصا برای افرادی که بلیچینگ را توسط غیر متخصص انجام می دهند اثرات بیشتری خواهد داشت. این در حالی است که اگر از مواد سفید کننده بلیچینگ دندان به درستی استفاده نشود مینای دندان از بین رفته و این آسیب می تواند غیر قابل برگشت و جبران ناپذیر باشد. متاسفانه در حال حاضر از موادی برای سفید کردن دندان استفاده می شود که بدون نسخه پزشک در حال فروش است و عوارض بسیار زیادی دارد.
استفاده از روش بلیچینگ دندان نیز برای همه افراد توصیه نمی شود و بهتر است با مشورت پزشک و در زمانی مناسب انجام شود. گاهی بلیچینگ دندان باعث می شود رنگ دندان تغییر کرده و حتی تیره تر شود. به همین علت همه افراد مناسب بلیچینگ نیستند.
عوارض جانبی بلیچینگ دندان چقدر طول میکشد؟
افراد کمی هستند که با مراجعه به دندان پزشک برای انجام بلیچینگ دندان دچار عوارض آن شوند اما اگر هم برای سفید کردن دندان هایشان روش بلیچینگ را انتخاب کنند معمولا عوارضی تحمل نخواهند کرد و از نتیجه رضایت کامل دریافت خواهند کرد. اما ممکن است برخی افراد دچار عوارض بسیار جدی شوند که قصد داریم نمونه ای از عوارض جدی بلیچینگ دندان را برایتان شرح دهیم
حساسیت دندان
یکی از رایج ترین عوارضی که ممکن است پس از بلیچینگ دندانی دچار آن شوید ایجاد حساسیت دندانی است. دلیل حساسیت دندان ها پس از بلچینیگ استفاده از مواد شیمیایی است که برای سفید کردن دندان از آن استفاده می شود. طبیعی است که پس از سفید شدن دندان هایتان با مواد احساس کنید کمی دندان هایتان در برابر سرمای شدید و داغی شدید مواد غذایی دچار حساسیت شده باشد. این حساسیت در واقع به دلیل قرار گرفتن لایه عاج دندان در معرض مواد سفید کننده است.
در صورتی که دندان ها حساس شوند زمانی که نوشیدنی خیلی سرد یا نوشیدنی خیلی داغ میل می کنید کمی احساس درد خواهید داشت. به همین علت توصیه می شود اگر می خواهید دندان های خود را سفید کنید به یک متخصص با تجربه مراجعه کنید. و اگر دندان های شما سابقه حساس شدن را دارد بهتر است با پزشک خود این را درمیان گذاشته تا از غلظت مخصوصی و خاصی برای سفید کردن دندان هایتان استفاده کند. تا دندان های شما کمترین میزان حساسیت را برای شما به وجود آورد.
تحریک بافت لثه
ممکن است شما هم تحریک بافت لثه را با نام سوختگی شیمیایی شنیده باشید. این عارضه زمانی رخ می دهد که بافت لثه بیمار در تماس با مواد سفید کننده قرار گرفته شود و موجب تحریک لثه شود. بلافاصله پس از آن که لثه بیمار در معرض برخورد با مواد قرار گرفته می شود لثه به صورت کامل سفید می شود اما پس از مدتی به رنگ طبیعی خود بازگردانده می شود.
اما طبیعی است که بیماران زمانی که مشاهده می کنند لثه آن ها در مجاورت با مواد سفید کننده به این رنگ تبدیل شده است ابراز نگرانی می کنند. جای نگرانی نیست زیرا علت تغییر رنگ به دلیل غلظت بالای پراکساید هیدروژن یا پر اکسید کاربامید است و به صورت موقتی پیش می آید.
در راستای این مشکل ممکن است کمی التهاب یا قرمزی را در ناحیه لثه های خود مشاهده کنید که هیچ مشکل خاصی ندارد و کافی است تقریبا چند ساعتی مهلت بدهید تا به حالت اولیه بازگردد.
عدم نتیجه دلخواه
برخی از بیمارانی که این روش را انتخاب می کنند انتظارات عجیب و غریبی از آن دارند و تصور می کنند پس از بلیچینگ دندان های آن ها بسیار تغییر رنگ خواهد داشت. اما اغلب پس از بلیچینگ با صحنه ای روبرو می شوند که انتظار آن را نداشتند. زیرا ممکن است دندان شما دچار تغییر رنگ شدید شده باشد یا دندان های شما دارای لکه های بسیار شدید باشد در این صورت ممکن است جای آن لکه و رنگ قبلی را به صورت سایه کمی مشاهده کنید و رنگ دندان شما به صورت کامل سفید نشده باشد. البته نتیجه بلیچینگ دندان دائمی نیست و حداکثر در مدت زمان ۶ ماه الی ۱۲ ماه بعد قطعا تغییر رنگ خواهید داشت و رنگ دندان شما به حالت قبلی باز میگردد.
اگر می خواهید دندان های شما دچار تغییر رنگ بسیار بالایی شود بهتر است از روش هایی مانند لمینت دندان یا کامپوزیت دندان استفاده کنید زیرا روش بلیچینگ دندان نمی تواند تاثیر زیادی بر تغییر رنگ دندان شما داشته باشد. در صورتی که از این دو روش استفاده نمائید باید دقت داشته باشید که دیگر نمی توانید از روش بلیچینگ دندان استفاده کنید.
کاهش عوارض بلیچینگ دندان
برای آن که بتوانید عوارض بلیچینگ دندان را کاهش دهید بهتر است به برخی موارد دقت کافی داشته باشید. این موارد که می تواند در کاهش عوارض بلیچینگ موثر باشد عبارتند از:
استفاده مناسب از مواد بلیچینگ
استفاده از روش بلیچینگ دندان هیچ گونه محدودیتی ندارد. تنها چیزی که باید دقت نمود این است که هر چه از مواد سفید کننده مدت زمان بیشتری استفاده نمائید قطعا دندان های شما سفید تر نخواهد شد. بلکه عوارض بیشتری را باید تحمل کنید تا بهبودی حاصل شود. زمانی که مواد سفید کننده بیشتر بر روی دندان شما قرار گرفته باشد می تواند پروتئین های مینای دندان شما را شکست دهد و موجب آسیب به ساختار دندان شما شود. برای آن که دندان پزشک بتواند عوارض بلیچینگ دندان را کاهش دهد باید از راهنمای سایه استفاده نماید تا عوارضی برای بیمار پیش نیاید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بلیچینگ دندان در خانه به لینک زیر مراجعه کنید.
رعایت مراقبت های لازم پس از بلیچینگ دندان
همان طور که می دانید بهتر است پس از بلیچینگ دندان حتما مراقبت های لازم را انجام دهید تا عوارض کمتری را تحمل کنید. موارد مراقبتی که باید رعایت کنید عبارتند از:
- بلافاصله پس از بلیچینگ از مواد نوشیدنی خیلی داغ یا خیلی سرد استفاده نکنید.
- غذاهایی که حاوی اسید سیتریک هستند را برای مدتی از برنامه غذایی خود حذف کنید.
- بهداشت دهان و دندان خود را با استفاده از مسواک و نخ دندان رعایت کنید تا ماندگاری آنرا افزایش دهید.
- دستور العمل هایی که پزشک برای شما تعیین می کند بهتر است دقیق و با جزئیات کامل انجام شود تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.
- عادات نادرست را در اسرع وقت کنار بگذارید و ادامه ندهید
افرادی هستند که دارای عادات بد روزانه یا هفتگی هستند و این می تواند نتیجه کار را تغییر دهد و موجب ایجاد عوارض برای افراد شود. عادت های بد مانند سیگار کشیدن به صورت روزانه، مانند نوشیدن مشروبات الکلی به صورت روزانه یا استعمال دخانیات می تواند موجب تغییر رنگ دندان ها شود. به این صورت که ماندگاری و تاثیر بلیچینگ کاهش یابد و رنگ دندان به حالت قبلی خود باز گردد. در این صورت بهتر است از انجام کارهایی که می تواند روند تغییر رنگ دندان های بلیچینگ شده را تحریک کند جلوگیری نمائید.
دیدگاه ها