دسترسی سریع
پیوند استخوان در ایمپلنت
مزایا و معایب پیوند استخوان دندان
عوارض پیوند استخوان دندان
فیلم پیوند استخوان فک
انواع پودر استخوان
هزینه پودر استخوان ایمپلنت
پیوند استخوان در ایمپلنت
بدون شک همه ما در مورد پیوند استخوان جهت ایمپلنت دندان مطالبی خوانده یا شنیده ایم. اما ممکن است به صورت کلی و دقیق در این خصوص اطلاعاتی نداشته باشیم. معمولا این پیوند زمانی صورت می پذیرد، که به علت بیماری پریودنتال، استخوان دندان و فک تخریب شده باشد.
از طریق استخوانی دیگر می توان رشد مجدد استخوان قبل را بازگرداند. که به این عمل بازسازی استخوان نیز می گویند. حال باید بپرسیم پیوند استخوان دندان چیست؟ و آیا این پیوند برای کاشت دندان لازم و ضروری است؟ در پاسخ باید بیان نماییم پیوند استخوان برای کاشت دندان، منجر می شود تا بازسازی استخوان فک، از کیفیت و کمیت بالاتری برخوردار گردد.
معمولا این مشکلات در اثر بیماری هایی همچون عفونت شدید لثه، یا پوکی استخوان و دیابت نوع دوم، بیشتر دیده می شود. که با پیوند استخوان برطرف می گردد.
از این رو با پیوند استخوان ایمپلنت دندان بهتر انجام شده و طول عمر بالاتری خواهد داشت. زیرا این استخوان ها در دندان نقش نگهدارنده را ایفا می کنند.
مزایا و معایب پیوند استخوان دندان
از جمله مزایایی که می توانید برای بازسازی استخوان دندان بیان نماییم، پایدار ساخت فک و دیگری حفظ استخوان ها می باشد. تصور نمایید با پیوند می توانید به میزان قابل توجهی مقاومت فک را افزایش داده و آن را در برابر ترمیم و کاشت ایمپلنت دندان مقاوم نمایید.
از طرف دیگر پیوند استخوان منجر می شود تا استخوان فک بیش از پیش تحلیل نرفته و از هر گونه ابتلا به بیماری های لثه ای جلوگیری شود. البته این روش به همان میزان که دارای مزایا می باشد، معایبی را نیز در خود جای داده است.
مثلا ممکن است با استفاده از پیوند استخوان فرد بیمار دچار تورم در ناحیه جراحی شده گردد. یا درد و خونریزی در محل مورد نظر به وجود آید. علاوه بر این موارد، می توانیم به عدم رشد استخوان پیوند شده و عفونت نیز اشاره نماییم که درصد احتمال وقوع آن کم است.
البته لازم به ذکر است که تمامی این مشکلات را می توان به راحتی با استفاده از آنتی بیوتیک ها و مسکن ها، برطرف نمود. پس باز هم مزایای بازسازی استخوان بیشتر از معایب آن است.
عوارض پیوند استخوان دندان
این روش درمانی همانطور که مزایا و معایبی با خود به همراه دارد، عوارضی نیز می تواند داشته باشد که به انها اشاره خواهیم نمود. بیشتر بیمارانی که اقدام به بازسازی استخوان می نمایند، بعد از عمل دچار عوارضی می شوند.
ایمپلنت زیگوماتیک می تواند شما را از پیوند استخوان رهایی بخشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این نوع ایمپلنت می توانید از لینک زیر استفاده فرمایید.
مثلا برخی از بیماران ممکن است پس از پیوند استخوان دندانشان در برابر سرما و گرما حساس شود. از طرف دیگر این عمل ممکن است باعث خونریزی و درد در ناحیه فک و دندان شده و با تورم همراه گردد.
از این رو باید پس از جراحی و مراقبت های خاصی را در نظر داشته باشید. تا از پیوند استخوان هایی که در دندان شما صورت گرفته است، محافظت کنید.
مراحل پیوند استخوان
اولین سوالی که با ان روبرو می شویم، این است که پیوند استخوان دندان چگونه است؟جهت انجام این عمل ابتدا باید به پزشک مربوطه مراجعه نمایید. تا محل آسیب دیده را مورد بررسی قرار دهد. معمولا افرادی که به بیماری پریودنتال دچار هستند، یا این که در دندان های خود شرایط بدی دارند، افراد مناسبی برای این پیوند به شمار نمی روند.
پس از آن دندان پزشک با استفاده از رادیوگرافی پانورکس، و سی تی اسکن، عمق و عرض استخوان فک را مورد بررسی قرار داده، و سپس اقدام به بی حس کردن لثه می نماید. حال نوبت به بررسی آن می رسد تا بداند چه میزان و از چه نوع استخوانی باید برای پیوند استخوان استفاده کند.
برای عمل پیوند استخوان دندان با جدا کردن لثه از دندان، به ریشه و استخوان دسترسی خواهد داشت. حال باید تمامی ضایعات موجود در قسمت ریشه را تمیز نموده و سپس اقدام به استفاده از مواد پیوندی نماید. تمامی ضایعات توسط غشاهای خاصی پوشیده می شوند تا مواد پیوندی در محل قرار گیرند.
استفاده از این غشاها منجر می شود تا لثه در ضایعات استخوان رشد نیابد. پس از این که پیوند انجام می شود، لثه ها به محل مورد نظر بخیه خواهد شد. این بخیه ها باید ۷ تا ۱۰ روز بعد از جراحی از دهان کشیده شوند. تقریبا زمانی معادل ۶۰ دقیقه برای نحوه پیوند استخوان دندان لازم است.
اما پس از آن باید ۶ تا ۹ ماه زمان بگذرد تا استخوان در محل پیوند خورده مستحکم شود. با این روش می توان اقدام به اتصال مجدد دندان به فک نمود. می توانید فیلم پیوند استخوان فک، یا فیلم جراحی پیوند استخوان فک را پیش از اقدام به پیوند مشاهده نمایید.
فیلم پیوند استخوان فک
انواع پودر استخوان
انواع مختلفی مواد برای انجام پیوند استخوان وجود دارد که برای پیوند و تقویت استخوان استفاده می شوند. این مواد دارای سازگاری بالا بدن و جلوگیری از انتقال هر گونه بیماری هستند . در ادامه با انواع مواد پیوند استخوان آشنا می شویم.
اتوگرافت
در پیوند استخوان اتوگراف ، بخشی از استخوان بدن خود بیمار برداشته می شود و برای پیوند استخوان استفاده می شود. معمولا این استخوان از چانه برداشته می شود . این نوع از انواع پودر استخوان دارای مزایا و معایب خاص به خود می باشد .
مزایای پیوند استخوان اتوگراف ، به دلیل اینکه استخوان از بدن خود بیمار برداشته می شود ، از انتقال هر گونه بیمار جلوگیری می کند. همچنین به دلیل اینکه استخوان بدن خود بیمار است ، دارای سازگاری بالا با بدن بیمار دارد و به خوبی به استخوان جوش می خورد و ریسک شکست درمان به صفر نزدیک می شود.
از معایب پیوند استخوان اتوگراف می توان به این مورد اشاره کرد که برای برداشتن استخوان نیاز به عمل جراحی دیگری وجود دارد و ممکن است برخی بیماران برایشان این مورد خوشایند نباشد.
آلوگرافت
آلو گرافت یکی از انواع پودر استخوان است. در این نوع پیوند استخوان ، این مواد از بدن فرد دیگری برداشته می شود و به بانک استخوانی انتقال پیدا می کند. معمولا این گونه مواد از بدن افراد متوفی برداشته می شود. بعد از انتقال باید پس از آزمایش ها ، سلامت آن از لحاظ هرگونه بیماری تایید شود.
آلوگرافت نیز مانند هر درمان دیگری مزایا و معایب مخصوص به خود را دارا می باشد. از مزایای آلوگرافت می توان به این نکته اشاره کرد که بیمار دیگری احتیاج به جراحی جدید وجود ندارد و اینگونه مواد برای درمان دسترسی ساده ای وجود دارد و طول درمان را زیاد نمی کند.
آلوگرافت ها نیز با توجه به کنترل و استریل هایی که انجام میشود ، کاملا استریل می شود و از عدم بیماری آن ها تست می شود. البته ممکن است هنوز انتقال بیماری از طریق آلوگرافت ها وجود داشته باشد.
زنوگرافت
زنوگرافت ها موادی برای پیوند استخوان هستند که از استخوان گاو تهیه می شوند و برای پیوند استخوان استفاده می شود. زنوگرافت ها دارای سازگاری خوبی با بدن هستند و سیستم های ایمنی معمولا واکنشی به اینگونه مواد نشان نمی دهند. به همین علت معمولا از موفقیت قابل قبولی برخوردار هستند.
آلوپلاستیک
آلوپلاستیک ها موادی هستند که در پیوند استخوانی استفاده می شوند که توسط آزمایشگاه ها ساخته می شود و روند ساخت آن های پیچیدگی خاص خود را دارا می باشد. این گونه مواد دارای موفقیت بسیار بالایی هستند و عوارض بسیار پایینی دارند.
بهترین مواد برای پیوند استخوان کدام اند ؟
معمولا اتوگرافت ها بهترین مواد برای پیوند استخوان هستند. زیرا این مواد بسیار استریل هستند و از هرگونه انتقال بیماری جلوگیری می کنند. همچنین این مواد از لحاظ موفقیت و جوش خوردن بسیار عالی هستند و به علت اینکه از بدن خود بیمار برداشته شده است ، سیستم های ایمنی با اینگونه مواد سازگاری دارند. البته معایب خاص خود را دارد که گفته شد .
چه افرادی نمیتوانند پیوند استخوان انجام دهند ؟
برای انجام درمان پیوند استخوان بهتر است به پیش پزشک مراجعه کنید و تمامی بیماری ها و داروهای مصرفی خود را به او اطلاع دهید . او درباره طرح درمان و موفقیت و طرح درمان را به شما ارائه می دهد. اما افرادی که ممکن است در پیوند استخوان دچار مشکل شود اعم از:
- بیماری های سیستم های ایمنی
- سرطان و شیمی درمانی و اشعه های درمانی
- دیابت
- اعتیاد و دخانیات ها ممکن است در روند درمان اختلال ایجاد کنند.
مراقبتهای بعد از پیوند استخوان در ایمپلنت
همیشه مراقبت های بعد از هر عملی بسیار حساس و مهم بوده است. در این خصوص نیز باید بیان نماییم، مراقبت از پیوند باید دقیق انجام شود. بیمار باید بعد از جراحی پیوند، موارد زیر را به خوبی رعایت نماید.
- اگر پس از جراحی با خونریزی در محل مورد نظر مواجه شدید، بهتر است از گاز استریل استفاده کنید.
- به شدت از شست و شوی دهان خودداری نمایید.
- به هیچ عنوان مایعات داغ مصرف نکنید.
- به خوبی استراحت داشته باشید، در صورت امکان استراحت مطلق
- می توانید برای کاهش تورم در محل پیوند، از کمپرس های یخ استفاده نمایید.
- پس از جراحی با دردی مواجه خواهید شد،که می توانید برای تسکین آن از مسکن استفاده نمایید.
از طرف دیگر باید چند روز پس از پیوند استخوان اقدام به استفاده از مسواک نرم نمایید، مرتب نخ دندان استفاده کنید، از سیگار کشیدن خودداری نموده و دهانتان را با محلول آب و نمک بشویید. اگر این مراقبت ها به خوبی انجام شود، به سرعت محل جراحی شد بهبود خواهد یافت. تا شما بتوانید اقدام به ایمپلنت دندان نمایید.
بعد از پیوند استخوان چگونه بخوابیم؟
برای کاهش تورم و تجمع خون در منطقه پیوند استخوان ، بهتر است طوری بخوابید که سر بالاتر از بدن قرار داشته باشد.
درد پیوند استخوان دندان
بسیاری از افراد ممکن است به دلیل درد ناشی از پیوند استخوان، از اقدام به این عمل سرباز زنند. اما باید پرسید آیا واقعا پیوند استخوان دندان درد دارد؟ این درد چه میزان است و به چه علت به وجود می آید؟ از آنجایی که دندان پزشک در حین عمل مجبور می شود تا برش کوچکی را در لثه ایجاد نماید، تا بتواند به استخوان دسترسی یابد، اصولا بیمار با درد مختصری مواجه می شود.
البته این درد را می توان به راحتی با استفاده از کیسه اب یخ بر روی صورت و استفاده از داروهای ضد التهاب، یا مسکن، از بین برد. یا درد ناشی از این جراحی را کنترل نمود.
قیمت پیوند استخوان دندان
هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت بسته به موارد گوناگون متغیر است. این که چه میزان استخوان باید برای پیوند مورد استفاده قرار گیرد، یا دندانپزشک مورد نظر متخصص است یا خیر و دلایل دیگر، از جمله موارد تاثیر گذار در بازسازی استخوان خواهد بود.
در بیشتر مواقع یک دندانپزشک عمومی نیز قادر است اقدام به پیوند و ایمپلنت دندان نماید اما مسلما اگر اینکار توسط متخصص انجام شود ، دارای نتایج بهتری و کیفیت بهتری است. لبته می دانیم که مراجعه به یک دندان پزشک متخصص همیشه با هزینه بیشتری مواجه است، اما اطمینان از درستی عمل در این روش بدون شک بهتر خواهد بود.
اگر می خواهید به صورت تقریبی هزینه پودر استخوان ایمپلنت را بدانید از طریق فرم زیر اقدام فرمایید یا با شماره تلفن ۰۹۰۱۱۲۴۴۰۹۴ از طریق تماس ، تلگرام و واتساپ ارتباط برقرار کنید .
پرسش و پاسخ ایمپلنت
جوش خوردن پیوند استخوان چه قدر طول می کشد ؟
مدت زمان جوش خوردن پیوند استخوان بسته به میزان پیوند ، متریال پیوند و بدن شما دارد. به طور کلی مدت زمان جوش خوردن پیوند استخوان برای ایمپلنت می تواند بین ۲ هفته الی ۲ ماه طول بکشد. برای اینکه بتوان پایه ایمپلنت را در درون استخوان قرار داد ، بیمار باید صبر کند تا پیوند پروسه درمانی خود را به طور کامل طی کند.
آیا پیوند استخوان برای ایمپلنت درد دارد ؟
به طور معقول شما بعد از انجام پیوند استخوان دچار برخی ناراحتی های خفیف می شود که این درد ها قابل تحمل است. درد بعد از پیوند استخوان شبیه به درد کشیدن دندان است. برای کاهش درد پیوند استخوان می توانید از داروهایی که دندانپزشک برای شما تجویز می کند استفاده کنید. این داروها برای کنترل درد و ضد التهاب تجویز می شود. همچنین میتوان برای کاهش درد و تورم بر روی ناحیه پیوند کمپرس یخ انجام دهید.
آیا امکان شکست درمان پیوند استخوان وجود دارد ؟
خیر. متریال هایی که امروزه برای پیوند استخوان ایمپلنت استفاده می شود ، ماده زنده نیست و دارای کد ژنتیکی نمی باشد و مواد معدنی می باشد. مسئله مهم این است که بدن شما در واکنش به مواد پیوند استخوان ، چه مقدار استخوان سازی انجام می دهد.
علائم شکست پیوند استخوان چیست ؟
تخلیه مواد پیوند استخوان = درد شدید در ناحیه جراحی تا چند روز بعد از جراحی – تورم و قرمزی ناحیه جراحی کاهش پیدا نمی کند
چگونه می تواند سرعت پیوند استخوان را افزایش دهم ؟
در اولین قدم باید تمامی نکاتی که دندانپزشک به شما گفته است را مو به مو انجام دهید. همچنین شما باید از مواد غذایی مقوی که شامل کلسیم ، ویتامین c و d می باشد. سعی کنید در روزهای ابتدایی جراحی ، از مواد غذایی استفاده کنید که احتیاج به جویدن نداشته باشند مانند تخم مرغ آب پز ، سوپ ، پوره سیب زمینی ، جو دوسر
میزان موفقیت پیوند استخوان چه قدر است ؟
موفقیت های ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد اما میزان موفقیت متریال آلوگرافت ها حدود ۹۰ درصد میزان بقا و ۸۵ درصد موفقیت دارند.
دیدگاه ها