ایمپلنت دندان ناموفق ( فیلد شدن + علائم + پیشگیری )

ایمپلنت دندان ناموفق

ایمپلنت دندان همواره برای داشتن دندان‌هایی بهتر مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. اما متاسفانه در مواردی شاهد ایمپلنت دندان ناموفق هستیم. به دلیل اهمیت موضوع قصد داریم تا در این مقاله به طور مفصل راجع به آن نکاتی را مطرح کنیم. جا دارد ابتدا کمی در خصوص خود ایمپلنت با یکدیگر صحبت کنیم. در واقع منظور از ایمپلنت همان قرار دادن پیچ های فلزی در سایز کوچک داخل استخوان فک است. این کار با عمل جراحی انجام می‌شود. در نهایت هم تاج مصنوعی دندان باید به آن متصل شود.

ایمپلنت دندان ناموفق
ایمپلنت دندان ناموفق

یکی از بهترین گزینه‌هایی که می‌توان آن را جایگزین دندان طبیعی دانست ایمپلنت است. نباید از ایمپلنت کردن دندان فرار کرد یا ترسید. بدین جهت که کمتر از 5 درصد جراحی‌های ایمپلنت ناموفق ( Implant failure ) هستند و با خود عوارضی نظیر عفونت به همراه دارند. معمولا حدود چند ماه طول می‌کشد تا فرد متوجه نتیجه جراحی شود. البته مواردی بوده اند که بعد از سال‌ها منجر به عفونت و عوارض مختلف شده اند.

پس زدن ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت دندان ناموفق ممکن است خود را با پس زدن نشان دهد. اگر پس زدن ایمپلنت در طی مدت زمان کوتاهی پس از جراحی اتفاق بیفتد، احتمال دارد علائم آلرژیک در بدن فرد ظاهر شوند. زیرا در چنین مواردی بدن ایمپلنت را به عنوان یک جسم خارجی پس می‌زند. البته همیشه چنین نیست و گاهی عدم رعایت بهداشت و مراقبت‌های لازم مشکل آفرین می‌شوند.

اگر بهداشت دهان رعایت نشود یا اینکه به پایه ایمپلنت فشار زیادی وارد شود، احتمال پس زدن بالا می‌رود. فراموش نکنید که در دوران پس از ایمپلنت باید سیگار کشیدن را به عنوان یک ریسک مهم در نظر بگیرید. پس زدن ایمپلنت در اکثر موارد توسط خود دندانپزشک قابل تشخیص است. ممکن است شل شدن پیچ ایمپلنت خود را با علائمی نشان دهد. اما همیشه قضیه به این سادگی نیست. گاهی اوقات کم بودن تراکم استخوان فک می‌تواند مشکل ساز باشد. تحلیل لثه نیز می‌تواند پایه ایمپلنت را شل کند.

درمان پس زدن ایمپلنت چیست؟

درمان پس زدن ایمپلنت دندان همواره مورد بحث پزشکان و پژوهشگران بوده است. اما بهترین کار این است که فرد سریعا در پی برطرف کردن علائم شکست کاشت ایمپلنت باشد. گاهی اوقات لازم است که عمل جراحی انجام شود و برای بهبود لثه ها پیوند بافت نرم صورت گیرد.

درمان پس زدن ایمپلنت چیست؟
درمان پس زدن ایمپلنت چیست؟

تعویض تاج دندان هم در مواقعی که نصب آن به درستی صورت نگرفته باشد، انجام خواهد شد. درگیر شدن استخوان های اطراف ایمپلنت به شکل عفونت خود را نشان می‌دهند. تشخیص عفونت ایمپلنت از طریق عکسبرداری با اشعه ایکس انجام می‌شود. پس از بررسی نتایج عکسبرداری، روساخت دندان برداشته می‌شود تا تمیز کردن ایمپلنت و تخلیه عفونت به انجام برسند.

از دست دادن استخوان اطراف دندان مشخص می‌کند که آیا به جراحی احتیاجی است یا خیر. برش جزئی، پیوند استخوان و… همگی در زمره عمل‌های جراحی قرار می‌گیرند. هر چقدر که سریع‌تر ناموفق بودن ایمپلنت تشخیص داده شود، درمان آسان تر و نتیجه بخش‌تر خواهد بود.

علت نگرفتن ایمپلنت

علت نگرفتن ایمپلنت دندان وابسته به عوامل مختلفی است که در ایمپلنت دندان ناموفق اثرگذار هستند. ممکن است ایمپلنت در شرایطی نتواند با استخوان جوش بخورد. معمولا پس از گذشت ۳ الی ۴ ماه پس از جراحی این موضوع خود را نشان می‌دهد. فردی که دچار این عارضه شده ممکن است نکات بهداشتی لازم را مورد توجه قرار ندهد.

هم‌چنین برخی از داروها می‌توانند تاثیر بسیار منفی بر روی موفقیت ایمپلنت داشته باشند. در مواردی عفونت پیش از انجام عملیات جراحی وجود دارد. همین موضوع در آینده می‌تواند منجر به نگرفتن ایمپلنت شود‌. در دوران بهبود اگر فشاری به ایمپلنت بیاید فرایند جوش خوردن را دچار مشکل اساسی می‌کند.

افرادی هستند که سیستم بدن آن‌ها نسبت به ایمپلنت حساسیت نشان می‌دهد و آن را پس می‌زند. اگر فرد به اجسام فلزی آلرژی داشته باشد حتما باید مسئله را با دندانپزشک خود در میان بگذارد. ناصاف بودن سایر دندان‌ها هم در فاصله زمانی طولانی پس از جراحی باعث پس زده شدن ایمپلنت می‌شود.

علائم پس زدن ایمپلنت

یکی از مهم‌ترین علائم جوش نخوردن ایمپلنت وجود درد و ناراحتی است. البته طبیعی است که پس از جراحی یک مقداری درد داشته باشید. درد پس از جراحی بلافاصله پس از کاشت خود را نشان می‌دهد. در طی مدتی هم رو به بهبودی می‌رود. اگر درد با فاصله زمانی رخ دهد جزء علائم پس زدن ایمپلنت است. التهاب لثه‌ها از دیگر علائم مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

علائم پس زدن ایمپلنت
علائم پس زدن ایمپلنت

از نشانه‌های بارز عفونت همواره قرمزی و تورم لثه است. درمان عفونت بسیار حیاتی است. زیرا در صورت بی‌توجهی امکان پخش شدن عفونت به سایر قسمت‌های دهان و حتی ورود به جریان خون وجود دارد.

علائم پس زدن ایمپلنتطعم بد / بوی بد که از بین نمی رود.
علائم پس زدن ایمپلنتچرک یا خونریزی لثه یا ناحیه ایمپلنت.
علائم پس زدن ایمپلنتدرد یا تب
علائم پس زدن ایمپلنتمشکل در جویدن
علائم پس زدن ایمپلنتلثه های متورم یا قرمز
علائم پس زدن ایمپلنتکاشت شل

اگر احساس می‌کنید که ایمپلنت به خوبی داخل استخوان قرار نگرفته است حتما موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارید. ممکن است مشکلات ایجاد شده ناشی از جوش نخوردن فیکسچر ایمپلنت باشد. یک ایمپلنت موفق هرگز این حس را به شما نمی‌دهد که شل است یا تکان می‌خورد. در واقع نباید اصلا احساس کنید که جسم خارجی داخل دهان شما قرار دارد. احساس درد و ناراحتی حین جویدن یا گاز زدن غذا نیز نشان‌ دهنده شکست عمل جراحی است. در صورتی که این علائم را احساس می‌کنید هر چه سریع‌تر به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

عفونت پیچ ایمپلنت

زمانی که با ایمپلنت دندان ناموفق مواجه باشیم، عفونت پیچ ایمپلنت یک موضوع شایع است. این عفونت باعث می‌شود که بافت استخوان فک تخریب شود. عفونت پیچ ایمپلنت با علائمی شبیه به بیماری‌ها و عفونت‌های لثه همراه است. ممکن است فرد احساس کند که ایمپلنت دندان او شل شده است و لق می‌زند. هم‌چنین از دیگر نشانه‌های عفونت خونریزی مداوم است. در چنین شرایطی لثه پیرامون ایمپلنت دچار قرمزی می‌شود و ورم می‌کند. احساس بوی بد دهان، طعم ناخوشایند، سخت شدن عمل جویدن و… همگی زنگ‌های خطر مهمی هستند. عفونت پیچ ایمپلنت عمل جویدن را دچار اختلال می‌کند و گاهی با تب همراه است. پیچ ایمپلنت نباید دیده شود. در غیر اینصورت می‌تواند دلیلی برای عفونت باشد. اگر فرد هنگام مسواک زدن دچار خونریزی شود یا احساس کند که دندانش تیر می‌کشد باید بدون فوت وقت به دندانپزشک مراجعه نماید.

شایع ترین علت شکست ایمپلنت

جا دارد به بررسی شایع‌ ترین علت ایمپلنت دندان ناموفق دندان و شکست آن بپردازیم. شکست ایمپلنت همان‌طور که پیش از این هم اشاره کردیم ممکن است با درد، تورم لثه و لق شدن خود را نشان دهد. علل مختلفی در شکست ایمپلنت دخیل هستند‌. بخش مهمی از این علل مربوط به عدم انجام مراقبت‌های شخصی مثل رعایت بهداشت و تغذیه درست است. البته علل دیگری هم ممکن است وجود داشته باشند. کجی ایمپلنت خود دلیلی بر شکست جراحی است. گاهی اوقات قالب گیری نامناسب می‌تواند مشکلات زیادی را در آینده برای فرد رقم بزند. اگر بین روکش و لثه فاصله‌ افتد، ظاهر و عملکرد دندان‌ها در معرض خطر جدی قرار می‌گیرند. پری ایمپلنتایتیس و سایر عفونت ها نیز منجر به شکست ایمپلنت می‌شوند. این مورد بیشتر در افرادی دیده می‌شود که سیگاری هستند یا دیابت دارند.

هم‌چنین عدم رعایت بهداشت هم می‌تواند منجر به ایمپلنت دندان ناموفق و بروزعفونت‌ها شود. جوش نخوردن ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک از مشکلات شایعی است که شکست ایمپلنت را رقم می‌زند. در موارد بسیار نادری ممکن است آسیب به عصب اتفاق بیفتد. البته زمانی که دندانپزشک از تجربه و دانش کافی برخوردار باشد چنین احتمالی به حداقل می‌رسد. گاهی اوقات ایمپلنت‌ها علی‌رغم فلزی بودن ممکن است در اثر شل شدن و حرکت دچار شکستگی شوند. واکنش‌های حساسیتی از سوی بدن هم نسبت به ایمپلنت‌های دندانی طی پژوهش‌ها به اثبات رسیده است.

فیلد شدن ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت دندان علی‌رغم این که جزء بهترین جایگزین های دندان های طبیعی است، ممکن است دچار شکست شود‌. عدم مهارت دندانپزشک، عدم مراقبت بیمار پس از جراحی، ساختار و توان بدنی ضعیف برای بهبودی و… می‌توانند باعث شکست عملیات کاشت ایمپلنت شوند. متاسفانه برخی از دندانپزشکان از تجربه و توان کافی برای انجام این عمل جراحی برخوردار نیستند‌. مصرف برخی داروها هم باعث آسیب زدن به روند موفقیت آمیز کاشت ایمپلنت می‌شود. استعمال دخانیات، مشکلات لثه‌ای و کم بودن استخوان فک همگی از موارد موثر در عدم موفقیت ایمپلنت دندان هستند.

فیلد شدن ایمپلنت چیست؟
فیلد شدن ایمپلنت چیست؟

علت فیلد شدن ایمپلنت

یکسری دلایل کلی همواره موجب ایمپلنت دندان ناموفق می‌شوند. عدم موفقیت ایمپلنت ممکن است در کوتاه مدت یا بلند مدت خود را نشان دهد. عفونت بیش از حد لثه ظرف چند ماه پس از کاشت یکی از دلایل شکست ایمپلنت است. این موضوع همواره موجب ضعیف شدن بدن و اختلال در روند بهبودی می‌شود. حرکت ایمپلنت و عدم ثبات در جایگذاری نیز می‌تواند مشکل ساز باشد. ممکن است اطراف ایمپلنت به قدر کافی استخوان وجود نداشته باشد. بنابراین استخوان فک به خوبی جوش نمی‌خورد. معمولا اگر این علائم در کوتاه مدت ظاهر شوند، امکان خارج کردن پیچ ایمپلنت به آسانی فراهم است.

در ایمپلنت دندان ناموفق بعد از اینکه عفونت یا اختلالات موجود از بین بروند، دندانپزشک می‌تواند کاشت مجدد را انجام دهد. در دراز مدت هم مواردی منجر به شکست جراحی ایمپلنت می‌شوند. پس از مدت زمان طولانی فرد ممکن است با لق شدن ایمپلنت مواجه شود. این موضوع ناشی از دلایل مختلفی است. زمانی که فشار بیش از اندازه به ایمپلنت وارد شود چنین حالتی رخ می‌دهد. درد، آبسه، بوی بد دهان و… از علائمی هستند که عفونت پری ایمپلنتایتیس را گسترش می‌دهند. شکستن پیچ ایمپلنت هم از دیگر موارد منجر به شکست جراحی است.

زود جوش خوردن ایمپلنت

زود جوش خوردن ایمپلنت متاثر از عواملی است که در این قسمت بررسی می‌کنیم. یکی از مواردی که می‌تواند روند جوش خوردن ایمپلنت را تسریع کند داشتن سلامت بدنی است. در واقع فرد باید استخوان های فک کافی داشته باشد تا جوش خوردن ایمپلنت زودتر انجام شود‌. افرادی که دچار بیماری هایی نظیر پوکی استخوان هستند جوش خوردن ایمپلنت در فک آن‌ها به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. هم‌چنین کسانی که دچار دیابت، ضعف سیستم ایمنی و چربی خون هستند نیز در این دسته قرار می‌گیرند.

میزان زمان مورد نیاز برای جوش خوردن دندان‌های فک بالا و پایین متفاوت است‌. معمولا این مدت زمان در فک بالا حدود ۳ ماه و در فک پایین نزدیک به ۲ ماه طول می‌کشد. برای زودتر جوش خوردن ایمپلنت پزشک باید قبل از جراحی یک‌سری نکات را مدنظر قرار دهد. موضع کاشت ایمپلنت را چک کند که عفونتی نداشته باشد. نباید کاشت را با فشار بیشتر از حد استاندارد انجام دهد. مصرف آنتی بیوتیک برای بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی ضروری است. حین انتخاب ایمپلنت باید قطر متناسب با دندان‌های مجاور مورد توجه قرار گیرد. ایمپلنت های درمانی از کیفیت های مختلفی برخوردار هستند. بهتر است از برندهای معتبر جهت ماندگاری بیشتر و موفقیت درمان استفاده کرد.

مقالات محبوب

هزینه ایمپلنت دندان

در این مقاله می توانید با قیمت انواع ایمپلنت دندان اعم از دیجیتال، کامل، فوری آشنا شوید و همچنین از شرایط اقساط مرکز ایمپلنت نیز مطلع شوید.

هزینه لمینت دندان

لمینت دندان بهترین درمان برای زیباسازی طرح لبخند شناخته می شود و به شما لبخند هالیوودی را هدیه می دهد. اگر قصد انجام لمینت دندان را دارید با ما همراه باشید تا از هزینه لمینت دندان و پاسخ به سوالات هر واحد لمینت چقدر است ؟ ، لمینت واحدی چند؟ مطلع شوید.

هزینه کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک درمان زیبایی محبوب است که به وسیله آن می توانید یک لبخند زیبا و بدون نقص داشته باشید. در این مقاله به بررسی کامل قیمت کامپوزیت دندان می پردازیم. با ما همراه باشید تا قبل از انجام کامپوزیت دندان با تمام مواردی که باید در نظر بگیرید، آشنا شوید.

قیمت ایمپلنت فول موس و کامل

در صورتی که تمام دندان های یک فک یا دو فک خود را از دست داده اید، ایمپلنت کامل برای شما مناسب می باشد. در این مقاله به بررسی قیمت انواع ایمپلنت کامل می پردازیم.

قیمت ایمپلنت دیجیتال

در ایمپلنت دیجیتال از عکس و فناوری های سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود و این شبیه سازی باعث دقت بالای کاشت ، حداقل ریسک ، برش و خونریزی شود.

قیمت ایمپلنت کره ای

ایمپلنت های کره ای یکی از انواع ایمپلنت هایی هستند که در کنار کیفیت خوب، هزینه بسیار مناسبی دارند و در این مقاله می توانید با قیمت انواع برند ایمپلنت کره ای آشنا شوید.

    دیدگاه ها

ثبت دیدگاه

مشاوره مجازی رایگان

Blank Form (#3)

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز ایمپلنت می باشد.