درمان و علائم پس زدن ایمپلنت

هر درمانی موفقیت مخصوص به خود را دارد و موفقیت آن همیشه صد در صد نمی باشد. خبر خوب اینکه امروزه ایمپلنت های دندانی موفقیتی بالای ۹۷ درصد را دارند اما در ۳ درصد از موارد ممکن است درمان ایمپلنت با شکست مواجه شود. در این مقاله به بررسی علت و علائم پس زدن ایمپلنت بپردازیم.

منظور از پس زدن ایمپلنت چیست ؟

پایه ایمپلنت نام یکی از اجزای ایمپلنت است که در این درمان مورد استفاده قرار می گیرد و توسط پزشک درون استخوان فک قرار داده می شود تا به آن جوش بخورد. می توان گفت این جزء از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و موفقیت این درمان به جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک وابسته است که معمولا ۳ الی ۶ ماه طول می کشد.

پس زدن ایمپلنت به معنی عدم پذیرش و تحمل بافت های دهان و استخوان فک نسبت به پایه ایمپلنت می باشد که دارای دو حالت کوتاه مدت و بلند مدت است. به صورت ساده می توان گفت اگر بدن پایه ایمپلنت را یک جسم خارجی در نظر بگیرد به آن واکنش های آلرژیک نشان می دهد یا مشکلاتی در جوش خوردن آن به وجود می آید. اما نگران نباشید زیرا پس زدن ایمپلنت دارای علائمی می باشد که در این مقاله آنها را بررسی می کنیم تا شما متوجه آن شوید.

علائم پس زدن ایمپلنت

پس زدن ایمپلنت می تواند دلایل و علائم بسیار متفاوتی داشته باشد که فقط یک پزشک متخصص می تواند صحت آن را تشخیص دهد اما ما برخی از علائم شایع آنها را معرفی می کنیم تا شما با آنها بیشتر آشنا شوید. زیرا در برخی موارد اگر به سرعت برای درمان آن اقدام نمائید می توانید از بروز بسیار از عوارض جلوگیری نمایید.

علائم پس زدن ایمپلنت
علائم پس زدن ایمپلنت

علائم پس زدن ایمپلنت به صورت شایع شامل ۱- تب و لرز ۲-خارش و سوزش لثه ۳- در آمدن پایه ایمپلنت ۴-حس طعم و بوی بد در دهان می باشد. البته این علائم به ندرت به سراغ شما می آیند و در صورت بروز با پزشک خود میان بگذارید.

تب و لرز بعد از ایمپلنت دندان

تب و لرز بعد از ایمپلنت دندان می تواند به دو علت برای شما پیش بیاید که در یک مورد نیاز به نگرانی وجود نداشته و در دیگری خطرناک می باشد. در حقیقت تب و لرز یکی از علائم پس زدن ایمپلنت است و بهتر است به صورت جداگانه با آنها آشنا شوید تا تفاوت آنها را درک نمائید.

تب و لرز بعد از جراحی ایمپلنت

 در حالت اول تب و لرز بعد از جراحی ایمپلنت است که معمولا همراه خونریزی و درد در ناحیه جراحی شده می باشد. می توان گفت این تب و لرز یکی از عوارض جراحی می باشد که در همان چند روز اول رخ می دهد.

در این حالت نگران نباشید زیرا این مورد یکی از عوارض جراحی است و عادی می باشد. در این حالت شما باید قرص های آنتی بیوتیکی که توسط پزشک تجویز شده است را در زمان مشخص شده مصرف نمائید.

تب و لرز پس زدن ایمپلنت

می توان گفت تب و لرز شما اگر از چهار روز بیشتر شود حتما باید به دندان پزشک خود مراجعه نمائید تا با بررسی ایمپلنت های شما علت تب و لرز را تشخیص دهد. زیرا در برخی از موارد ایمپلنت دندان دلیل تب و لرز شما نمی باشد.

اما در مواردی که ایمپلنت دندان دلیل عفونت می باشد پزشک معالج بر اساس میزان عفونت که در افراد مختلف، متفاوت است اقدام به درمان می کند. معمولا میزان عفونت در افراد بسیار کم می باشد که با تجویز قرص یا آمپول این مشکل حل می شود.

اما در شرایطی که عفونت بسیار شدید باشد درمان با پیچیدگی های متفاوتی همراه می شود. در این شرایط پزشک با معاینه شما تصمیم می گیرد که چه گونه شما را مورد درمان قرار دهد.

خارش و سوزش لثه بعد از ایمپلنت

یکی دیگر از علائم پس زدن ایمپلنت را می توان خارش و سوزش لثه معرفی کرد که به دلیل های متفاوتی اتفاق می افتد. یکی از دلایلی که باعث می شود لثه های شما دچار خارش و سوزش شود حساسیت به فلز است.

خارش و سوزش لثه بعد از ایمپلنت
خارش و سوزش لثه بعد از ایمپلنت

به صورت معمول پایه ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم ساخته می شوند که با بدن ما سازگاری بسیار بالایی دارند. اما برخی افراد نسبت به فلز دارای حساسیت هستند که البته این حساسیت بسیار نادر است. می توان گفت اگر سوزش و خارش شما به علت حساسیت به پایه ایمپلنت باشد این موارد علائمی بر پس زدن ایمپلنت هستند.

در آمدن پایه ایمپلنت

زمانی که شما به تازگی این درمان را انجام داده اید ایمپلنت دندان ممکن است مقدار بسیار کمی شل باشد که بسیار طبیعی است زیرا هنوز استخوانی در اطراف آن رشد نکرده و از پایه ایمپلنت حمایت نمی کند.

اما پس از گذشت مدت زمان مورد نیاز برای التیام کامل و اتمام درمان، اگر پایه ایمپلنت شما هنوز لق و شل باشد ممکن است در آینده از جای خود در بیاید که یکی از علائم پس از زدن ایمپلنت می باشد.

علائم آسیب به سینوس

شاید برای شما جالب باشد که آسیب به سینوس چه ارتباطی با علائم پس زدن ایمپلنت دارد. یکی از اتفاق هایی که ممکن است در درمان ایمپلنت رخ دهد وارد شدن پایه ایمپلنت به حفره سینوس است. این اتفاق فقط در فک بالا رخ می دهد.

علائم وارد شدن پایه ایمپلنت به حفره های سینوسی شباهت بسیار زیادی به علائم پس زدن ایمپلنت دارد. می توان گفت اگر پایه ایمپلنت وارد سینوس های شما شود علائم آن به شکل درد بسیار زیاد، تب و لرز و تورم در شما به وجود می آید و از طرفی نیز دقت داشته باشید اگر به نواحی اطراف ایمپلنت آسیب وارد شود نتیجه آن می تواند باعث پس زدن ایمپلنت شود.

عوارض پس زدن ایمپلنت دندان

در قسمت های بالایی علائم پس زدن ایمپلنت مورد بررسی قرار گرفت که شما باید به آنها دقت نمائید زیرا در صورت نادیده گرفتن علائم پس زدن ایمپلنت و عدم درمان آنها شما دچار عوارض متفاوتی خواهید شد. برخی از عوارض پس زدن ایمپلنت به شرح زیر می باشد:

  • تحلیل لثه
  • التهاب لثه
  • درد شدید
  • تورم شدید
  • دشواری در جویدن
  • شل شدن پایه ایمپلنت

درمان پس زدن ایمپلنت

در قسمت های بالایی علائم پس زدن ایمپلنت به صورت کامل گفته شد اما سوال مهم آنجاست که اگر شما به پس زدن ایمپلنت دچار شدید باید چه کرد. در حقیقت باید گفت درمان پس زدن ایمپلنت نسبت به شرایط شما و زمان مراجعه به پزشک می تواند متفاوت باشد. پزشک معالج نسبت به شرایط شما راه های متفاوتی را ارائه می دهد به همین دلیل مراجعه سریع به پزشک می تواند از بروز عوارض خطرناک جلوگیری کند.

درمان پس زدن ایمپلنت
درمان پس زدن ایمپلنت

درمان عفونت

همانطور که در بالا نیز دید عفونت یکی از عواملی است که باعث پس زدن ایمپلنت دندان می شود که درمان آن بستگی به میزان عفونت دارد. می توان گفت عفونت می تواند ایمپلنت دندان را با شکست مواجه کند.

اگر میزان عفونت به حدی باشد که به استخوان و لثه شما آسیب وارد کند و باعث تحلیل آنها شود پزشک معالج پایه ایمپلنت را از دهان شما خارج می کند و پس از درمان عفونت بر اساس شرایط شما پایه ی دیگری را جایگزین کند.

چه افرادی به عفونت ایمپلنت دچار می شوند؟

در جواب این سوال می توان گفت افراد متفاوتی می توانند دچار عفونت ایمپلنت می شوند. اما افرادی که دارای لثه نازک هستند و از سیگار و انواع دخانیات استفاده می کنند و بهداشت دهان و دندان خود را جدی نمی گیرند در معرض این عفونت ها قرار می گیرند.

درمان آلرژی به پایه ایمپلنت

همانطور که در بالا گفته شد آلرژی به فلز بسیار نادر است اما نگران نباشید اگر شما دچار این حساسیت می باشید می توانید از ایمپلنت های سرامیکی استفاده نمائید. این ایمپلنت ها به ایمپلنت های زیرکنیا نیز شهرت دارند و در ساخت آنها از فلز استفاده نشده است.

در صورتیکه شما از پایه ایمپلنت های تیتانیومی استفاده کردید و بعد از آن متوجه آلرژی خود شده اید نگران نباشید زیرا پزشک می تواند با خارج کردن پایه ای تیتانیومی، از ایمپلنت زیرکنیا برای شما استفاده نماید.

فیلد شدن ایمپلنت چیست؟

همانگونه که می دانید کلمه فیلد به زبان انگلیسی می باشد و به معنی شکست خوردن است. پس می توان نتیجه گرفت فیل شدن ایمپلنت به معنی شکست درمان ایمپلنت می باشد. در حقیقت می توان گفت شکست ایمپلنت دندان در موارد بسیار کمی اتفاق می افتد و در بین کل بیمارانی که تحت این درمان قرار گرفته اند فقط درمان دو درصد از آنها با شکست مواجه شده است.

به صورت معمول می توان گفت در برخی موارد اگر شما متوجه روند فیلد شدن ایمپلنت خود شوید می توانید با مراجعه زود هنگام به پزشک معالج مانع آن شوید. پس دانستن علت های فیل شدن ایمپلنت می تواند بسیار مهم باشد.

علت فیلد شدن ایمپلنت چیست؟

فیل شدن ایمپلنت می تواند علت های گوناگونی داشته باشد که یکی از آنها پس زدن ایمپلنت می باشد. به همین دلیل نیز دانستن علائم پس زدن ایمپلنت بسیار مهم بود که ما در این مقاله به بررسی آن پرداختیم. می توان گفت علت های فیل شدن ایمپلنت نیز بسیار مهم می باشد که این موارد به شرح زیر است:

  • آبسه لثه
  • شکستن پروتز ایمپلنت
  • شل بودن پایه ایمپلنت
  • حساسیت به پایه ایمپلنت

شایعترین علت شکست ایمپلنت

همانطور که در بالا هم ذکر شد علت های متفاوتی برای شکست این درمان وجود دارد. اما می توان گفت یکی از شایع ترین علت های شکست ایمپلنت دندان عفونت لثه می باشد که می تواند درمان ایمپلنت را با شکست مواجه کند.

علائم جوش نخوردن ایمپلنت

در قسمت های بالا به علائم پس زدن ایمپلنت پرداختیم که یکی از موارد آن در آمدن پایه ایمپلنت می باشد. این اتفاق به علت جوش نخوردن ایمپلنت با استخوان فک اتفاق می افتد که معمولا این روند بین ۳ الی ۶ ماه طول می کشد.

می توان گفت شاید علائم جوش نخوردن ایمپلنت بسیار جزئی باشد و همه قادر به فهمیدن آن نباشند. پس بهتر است برای فهمیدن این موضوع به پزشک معالج مراجعه نمائید تا با معاینه شما و بررسی وضعیت درمان این مورد را به شما اطلاع دهد.

علت نگرفتن ایمپلنت

در این قسمت منظور از نگرفتن ایمپلنت همان جوش نخوردن آن با استخوان فک است که به علت های گوناگونی اتفاق می افتد. پس بهتر است قبل از انجام این درمان علت های نگرفتن ایمپلنت را بدانید و آنها را رعایت نمائید تا درمان شما با شکست مواجه نشود و بدن شما ایمپلنت آن را پس نزند.

علت نگرفتن ایمپلنت
علت نگرفتن ایمپلنت

انتخاب پزشک متخصص

پایه ایمپلنت ها نسبت به شرایط بیمار و محل مورد نظر برای کاشت ایمپلنت باید دارای سایز های مختلفی باشند تا بدون حرکت در استخوان شما باقی بمانند. از طرفی نیز کاشت پایه ایمپلنت در استخوان فک باید با دقت بالایی انجام بگیرد.

تمام مواردی که در بالا گفته شد نیازمند تخصص بسیار زیادی می باشد. به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم برای انجام ایمپلنت دندان از پزشک متخصص استفاده نمائید.

رعایت نکات مهم توسط پزشک

بیماران نیز باید برخی از نکات را با دقت انجام دهند تا پایه ایمپلنت با استخوان فک به خوبی جوش بخورد. یکی از این نکات مهم  انجام دقیق دستورات پزشک می باشد که بسیار مهم است. از طرفی نیز بیماران باید مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را جدی بگیرند و به آن عمل کنند.

نکات طلایی در پس زدن ایمپلنت

در تمام این مقاله به علائم پس زدن ایمپلنت اشاره کردیم و راه های درمان آن را مورد بررسی قرار دادیم. اگر دقت کرده باشید دو مورد لثه و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک در تمام گفته ها نقش بسیار مهمی داشتند.

در این قسمت قصد داریم نکاتی را به شما بگوییم که با استفاده از آنها لثه خود را تقویت کنید و باعث زود جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک شوید. البته در نظر داشته باشید که انجام این موارد دلیلی بر پس نزدن ایمپلنت نخواهند شد و فقط احتمال آن را کاهش می دهند.

تقویت لثه برای ایمپلنت

تحلیل لثه ها می تواند علت های متفاوتی داشته باشد که بسیار از آنها به علت عادت های ما می باشد. شما می توانید با ترک این عادت ها از تحلیل لثه خود جلوگیری کنید. این موارد به شرح زیر است:

  • دندان قروچه
  • استفاده از دخانیات
  • عدم رعایت بهداشت دهان

با رعایت کردن موارد بالا شما می توانید تا حدی از تحلیل لثه خود جلوگیری نمائید. از طرفی نیز می توان گفت با مصرف برخی از ویتامین ها و مواد غذایی می توانید لثه خود را تقویت کنید. این موارد به شرح زیر می باشد:

  • مصرف امگا۳
  • مصرف زینک
  • مصرف ویتامین C ،B ،D

زود جوش خوردن ایمپلنت

جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک یک روند طبیعی است که به صورت معمول حدود ۳ الی ۶ ماه طول می کشد. اما شما می توانید با رعایت موارد ساده ای این روند را تا حدی سریعتر کنید. این موارد به شرح زیر می باشد:

  • افزایش مصرف پروتئین
  • افزایش مصرف کالری
  • انجام دقیق دستور العمل پزشک
  • مصرف مکمل کلسیم

مقالات محبوب

هزینه ایمپلنت دندان

در این مقاله می توانید با قیمت انواع ایمپلنت دندان اعم از دیجیتال، کامل، فوری آشنا شوید و همچنین از شرایط اقساط مرکز ایمپلنت نیز مطلع شوید.

هزینه لمینت دندان

لمینت دندان بهترین درمان برای زیباسازی طرح لبخند شناخته می شود و به شما لبخند هالیوودی را هدیه می دهد. اگر قصد انجام لمینت دندان را دارید با ما همراه باشید تا از هزینه لمینت دندان و پاسخ به سوالات هر واحد لمینت چقدر است ؟ ، لمینت واحدی چند؟ مطلع شوید.

هزینه کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک درمان زیبایی محبوب است که به وسیله آن می توانید یک لبخند زیبا و بدون نقص داشته باشید. در این مقاله به بررسی کامل قیمت کامپوزیت دندان می پردازیم. با ما همراه باشید تا قبل از انجام کامپوزیت دندان با تمام مواردی که باید در نظر بگیرید، آشنا شوید.

قیمت ایمپلنت فول موس و کامل

در صورتی که تمام دندان های یک فک یا دو فک خود را از دست داده اید، ایمپلنت کامل برای شما مناسب می باشد. در این مقاله به بررسی قیمت انواع ایمپلنت کامل می پردازیم.

قیمت ایمپلنت دیجیتال

در ایمپلنت دیجیتال از عکس و فناوری های سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود و این شبیه سازی باعث دقت بالای کاشت ، حداقل ریسک ، برش و خونریزی شود.

قیمت ایمپلنت کره ای

ایمپلنت های کره ای یکی از انواع ایمپلنت هایی هستند که در کنار کیفیت خوب، هزینه بسیار مناسبی دارند و در این مقاله می توانید با قیمت انواع برند ایمپلنت کره ای آشنا شوید.

    دیدگاه ها

ثبت دیدگاه

مشاوره مجازی رایگان

Blank Form (#3)

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز ایمپلنت می باشد.