آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود ؟ حقیقت ماجرا چیست ؟

ایمپلنت یک روش درمانی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته می باشد و ممکن است یکی از نگرانی های افراد برای کاشت ایمپلنت دندان ابتلا به کارسینومای دهان یا سرطان است. کارسینوما نوعی خاصی از سرطان می باشد که در قسمت پوست سلول به وجود می آید و در تمام نقاط بدن پخش می شود. در این مقاله به بررسی رابطه سرطان و ایمپلنت و جواب به سوال آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟ می پردازیم.

آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟
آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟

فلز تیتانیوم با عدد اتمی 22 یک فلز واسطه با چگالی کم و استحکام بسیار بالا است که در برابر خوردگی مقاوم می باشد. این فلز وزن کمی دارد و در برابر نیروهای خارجی بسیار مقاوم است. بر روی فلز تیتانیوم تحقیقات کاملی انجام شده که نشان می دهد این فلز خاصیت سرطان زایی ندارد و مشکلات حادی را برای بدن ایجاد نمی کند.

کارسینومای دهان چیست ؟

در سلول های سطحی و لایه میانی اندام های مختلف بدن به خصوص بافت دهان و لثه، کارسینوما که نوعی تومورزایی است ایجاد می شود و ابتلا به این عارضه به موارد مختلفی بستگی دارد. از مهم ترین عواملی که باعث به وجود آمدن این عارضه می شوند استفاده زیاد از مشروبات الکلی و دخانیات می باشد. عوامل دیگری مانند عفونت ها، ژنتیک، مشکلات مزمن دهان و دندان، مصرف برخی داروهای شیمیایی و سبک غلط زندگی باعث به وجود آمدن این عارضه می شوند.

کارسینومای دهان چیست ؟
کارسینومای دهان چیست ؟

التهاب لثه یکی از عوارض کاشت ایمپلنت می باشد که در اطراف قسمتی که پایه ایمپلنت قرار گرفته ایجاد می شود. سفت شدن بافت ها و تحریک شدن استخوان از علائم اصلی التهاب لثه می باشند. ملتهب شدن لثه از عوارض رایج جراحی ایمپلنت نبوده اما در مواقع بروز آن روش های درمانی متعددی وجود دارد. شکل ظاهری التهاب لثه با بیماری کارسینوما شبیه به هم بوده و در بسیاری از موارد اشتباه گرفته می شوند.

کاشت ایمپلنت باعث ابتلا به سرطان دهان می شود؟

در کاشت ایمپلنت سلول های موجود در قسمت سطح دندان و لایه های میانی پوست تحت تاثیر قرار می گیرند. بسیاری از افراد قبل از انجام کاشت دندان نگران این موضوع هستند که جراحی ایمپلنت باعث ابتلا به عارضه کارسینومای دهان می شود یا خیر؟

برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته بهترین روش کاشت ایمپلنت است. برای کاشت ایمپلنت ابتدا پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار می گیرد و بعد تاج سرامیکی بر روی آن نصب می شود. ایمپلنت از تحلیل رفتن استخوان های دندان از دست رفته جلوگیری می کند و باعث حفظ دادن ها می شود. کاشت ایمپلنت برای  افرادی که دندان خود را از دست داده اند بهترین روش کاشت دندان محسوب می شود و ارتباطی بین کاشت ایمپلنت و به وجود آمدن کارسینومای دهان وجود ندارد.

احتمال ایجاد عفونت و کم شدن تراکم استخوان ها در دندان های از دست رفته بسیار بیشتر است و ایمپلنت از ایجاد عفونت و تحلیل رفتن استخوان ها جلوگیری می کند. 95 درصد افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند سیگار و مشروبات الکلی مصرف می کنند. طبق تحقیقاتی که انجام شده کاشت ایمپلنت باعث کارسینومای دهان نمی شود و به هیچ وجه سرطان زا نمی باشد.

در پاسخ به سوال آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟ باید بگوییم که جواب کاملا منفی بوده و ایمپلنت به عنوان یک روش درمانی کم خطر و بسیار موثر در جهان شناخته می شود. هیچ ارتباط مشخص و دقیقی بین ایمپلنت و سرطان وجود ندارد.

ایجاد و گسترش سلول های سرطانی علت های مختلفی دارد و ایمپلنت به تنهایی دلیل منطقی برای وجود این بیماری نیست.

بررسی ریسک های عمل کاشت ایمپلنت

ایمپلنت های دندانی دارای موفقیتی بالای 97 درصد هستند اما در کمتر از 3 درصد از موارد ممکن است مواردی ایجاد شود که درمان با مشکل مواجه شود. البته بیشتر این مشکلات قابل رفع است و موارد بسیار کمی اتفاق می افتد که درمان با شکست کامل مواجه شود.

عدم جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک

پایه ایمپلنت دندان بعد از جراحی باید پایدار و دقیق نصب شود. اگر ایمپلنت دندان استحکام کافی نداشته باشد با استخوان فک جوش نمی خورد و سازگاری لازم را پیدا نمی کند. عدم جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک باعث التهاب لثه می شود و به دلیل مشابه بودن شکل ظاهری التهاب لثه با سرطان بافت دهان تصور اشتباه در ذهن بیمار به وجود می آید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علائم پس زدن ایمپلنت میتوانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.

علائم پس زدن ایمپلنت

بعد از نصب ایمپلنت استخوان های اطراف آن شروع به رشد می کنند و تمام ایمپلنت را دربرمیگیرند تا استحکام اولیه برای پایداری ایمپلنت ایجاد شود. استخوان ها تا جایی رشد می کنند که فاصله بسیار کمی بین استخوان و ایمپلنت باقی می ماند و استحکام لازم برای نصب قسمت تاج ایمپلنت به وجود می آید. برای جلوگیری از بروز هرگونه عفونت برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می شود.

جراحت

برای نصب پایه ایمپلنت در استخوان فک یک حفره ایجاد می شود این امکان وجود دارد که در طول انجام جراحی جراحتی در قسمت های زبان، مرز بین فک پایین و زیر چانه، لثه، کانال آلوئول فک پایین و بافت دهان به وجود آید. اگر هنگام عمل در قسمت میان آرواره ها جراحتی به وجود آید در آینده باعث ایجاد عفونت می شود.

عفونت

از دیگر ریسک های کاشت ایمپلنت دندان ایجاد عفونت در محل قرار گیری پایه ایمپلنت است. تورم، زخم، حساسیت به اشعه و احساس خستگی از علائم مختلف وجود عفونت در محل قرار گیری ایمپلنت می باشند. عفونت ایمپلنت میتواند در قسمت های مختلف بدن پخش شود و عفونت سیستمی را به وجود آورد. برای از جلوگیری از گسترش عفونت پزشک برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می کند. نکته قابل توجه این است که عفونت ناشی از کاشت ایمپلنت باعث سرطان دهان نمی شود و زمانی که عفونت در مراحل اولیه باشد به راحتی درمان می شود.

لق شدن ایمپلنت

زمانی که ایمپلنت لق شود استحکام خود را از دست می دهد و لازم است تا پزشک اقدامات لازم را انجام دهد. زمانی که ایمپلنت دندان در میان استخوان لغزش داشته باشد تیزی های سیاه رنگ در بین دندان ها ایجاد می شود و ظاهر بدی را به وجود می آورد. برای جلوگیری از لق شدن ایمپلنت کافی است مراقبت های لازم بعد از جراحی و همچنین بهداشت دهان و دندان به درستس اجرا شوند.

ترک خوردن یا شکستن تاج دندان

بزرگ ترین مشکل ایمپلنت دندان ترک خوردگی و یا شکسته شدن آن است. زمانی که ایمپلنت دندان می شکند و یا ترک میخورد باید قسمت های ایمپلنت و تاج تعویض شوند. در بعضی مواقع استخوان کافی برای تعویض ایمپلنت وجود ندارد و قبل از جراحی ایمپلنت لازم است تا پیوند استخوان انجام شود. ترک خوردگی تاج ایمپلنت با تعویض قسمت اباتمنت و تاج دندان درست می شود. شکستن تاج دندان باعث کم شدن زیبایی دندان شده و مشکلی برای پایه ایمپلنت ایجاد نمی کند.

زمانی که کاشت دندان توسط پزشکی با تجربه انجام می شود درصد موفقیت آن بسیار زیاد است. ایمپلنت هایی که جایگزین دندان های از دست رفته می شوند شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارند. علاوه بر ظاهر عملکرد این دندان ها مشابه دندان های طبیعی است.

کارسینومای دهان جزو عوارض کاشت ایمپلنت است؟

طبق تحقیق و بررسی ها ایمپلنت دندان باعث سرطان نمی شود و تا به امروز هیچ مدرکی به عنوان سرطان زا بودن کاشت دندان ارائه نشده است. در ادامه به بررسی و بیان عوارض کاشت ایمپلنت می پردازیم.

یکی از عوارض کاشت دندان آسیب دیدگی به عصب بوده که علائم آن درد و بی حسی در قسمت های اطراف دهان، لثه ها، لب ها و چانه می باشد.

از بین رفتن بافت های دهان از دیگر عوارض کاشت ایمپلنت است. دریل کردن نادرست هنگام جراحی باعث از بین رفتن بافت لثه یا استخوان می شود و برای برطرف کردن این مشکل باید به متخصص مراجعه کنید.

از دلایل شکسته شدن ایمپلنت جدا شدن لثه از اطراف آن است. جدا شدن لثه اطراف ایمپلنت از عوارض کاشت ایمپلنت بوده و نیاز به بررسی پزشک متخصص دارد. از دیگر عوارض ایمپلنت دندان میتوان به جراحت، خونریزی بیش از اندازه، خون مردگی و ورم لثه اشاره کرد.

انجام ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب نیست؟

اگر جراحی ایمپلنت با موفقیت کامل انجام شود تمام قسمت های دهان، لثه و فک سالم می مانند و هیچ دلیلی برای ایجاد سلول های سرطانی در قسمت دهان وجود نخواهد داشت. در بعضی موارد جایگزین کردن ایمپلنت برای دندان از دست رفته نتیجه موفقی در پی ندارد و بهتر است از کاشت ایمپلنت استفاده نشود.

انجام ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب نیست؟
انجام ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب نیست؟

افرادی که دندان پوسیده ترمیم نشده دارند، به بیماری های فعال دهان مانند عفونت لثه مبتلا هستند، دیابت کنترل نشده دارند و استخوان فک آنها ضخامت کافی برای کاشت ایمپلنت را ندارد نباید از این روش برای کاشت دندان استفاده کنند. افرادی که مشکلات این چنینی ندارند می توانند به راحتی از این روش برای پرکردن جای خالی دندان از دست رفته خود بهره مند شوند.

وجود هر کدام از مشکلات گفته شده ممکن است باعث ایجاد عفونت و یا حتی لق شدن ایمپلنت بعد از جراحی شوند. افرادی که سیگار می کشند باید قبل از کاشت دندان سیگار را ترک کنند تا جراحی ایمپلنت آنها با موفقیت کامل انجام گردد. کاشت دندان به هیچ وجه سرطان زا نبوده و تمامی عوارض بعد از جراحی به مرور و با بررسی پزشک رفع می شوند.

افرادی که بیماری سرطان دارند و تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی هستند بهتر است برای کاشت ایمپلنت تا پایان طول درمان خود صبر کنند. رعایت و توجه به این نکته در افرادی که بیماری سرطان در ناحیه فک و صورت دارند بسیار با اهمیت تر می باشد. انجام ایمپلنت در این افراد موفقیت بسیار پایینی دارد و ممکن است باعث بروز مشکلات بیشتری شود.

نتیجه گیری

به فرایند کاشت فلز تیتانیوم در لثه ایمپلنت گفته می شود. تیتانیوم از فلزات کم خطر برای بدن انسان است و قرارگیری آن در استخوان فک هیچ مشکلی را در اعضای بدن ایجاد نمی کند. مزایای ایمپلنت بسیار زیاد بوده و عوارض محدودی دارد. تا الان هیچ مدرکی مبنی بر اینکه کاشت ایمپلنت باعث سرطان می شود وجود نداشته و افراد بدون نگرانی میتوانند برای پر کردن جای خالی دندان از رفته اقدام کنند.

ما سعی کردیم در این مقاله تمامی توضیحات لازم درباره ایمپلنت و رابطه آن با ایجاد بیماری سرطان را برای شما عنوان کنیم. اگر هیچ یک از مشکلات گفته شده را ندارید و از سلامت لازم برخوردار هستید کاشت ایمپلنت یک روش بی نظیر برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است و باعث ایجاد لبخندی زیبا می شود.

مقالات محبوب

هزینه ایمپلنت دندان

در این مقاله می توانید با قیمت انواع ایمپلنت دندان اعم از دیجیتال، کامل، فوری آشنا شوید و همچنین از شرایط اقساط مرکز ایمپلنت نیز مطلع شوید.

هزینه لمینت دندان

لمینت دندان بهترین درمان برای زیباسازی طرح لبخند شناخته می شود و به شما لبخند هالیوودی را هدیه می دهد. اگر قصد انجام لمینت دندان را دارید با ما همراه باشید تا از هزینه لمینت دندان و پاسخ به سوالات هر واحد لمینت چقدر است ؟ ، لمینت واحدی چند؟ مطلع شوید.

هزینه کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک درمان زیبایی محبوب است که به وسیله آن می توانید یک لبخند زیبا و بدون نقص داشته باشید. در این مقاله به بررسی کامل قیمت کامپوزیت دندان می پردازیم. با ما همراه باشید تا قبل از انجام کامپوزیت دندان با تمام مواردی که باید در نظر بگیرید، آشنا شوید.

قیمت ایمپلنت فول موس و کامل

در صورتی که تمام دندان های یک فک یا دو فک خود را از دست داده اید، ایمپلنت کامل برای شما مناسب می باشد. در این مقاله به بررسی قیمت انواع ایمپلنت کامل می پردازیم.

قیمت ایمپلنت دیجیتال

در ایمپلنت دیجیتال از عکس و فناوری های سه بعدی برای موقعیت یابی دقیق استخوان و عصب ها استفاده می شود و این شبیه سازی باعث دقت بالای کاشت ، حداقل ریسک ، برش و خونریزی شود.

قیمت ایمپلنت کره ای

ایمپلنت های کره ای یکی از انواع ایمپلنت هایی هستند که در کنار کیفیت خوب، هزینه بسیار مناسبی دارند و در این مقاله می توانید با قیمت انواع برند ایمپلنت کره ای آشنا شوید.

    دیدگاه ها

ثبت دیدگاه

مشاوره مجازی رایگان

Blank Form (#3)

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز ایمپلنت می باشد.